Бирата на Стойчев хит в Канада

0
3783

Близо 8 млн. потребители имат достъп до новото пиво

Необичайно, но огромно признание получи Петър Стойчев в Канада. Плувецът ни в открити води се радва на популярност в тази страна, но едва ли очаквал подобен ход. Местна пивоварна пусна бира с етикет „Петър Стойчев“, която вече е хит на пазара. Новината е на BGSWIM, като сайтът уточнява, че светлото пиво е с 4,6 градуси. Бирата се продава основно на територията на Квебек – най-голямата по площ провинция в страната и население от близо 8 милиона души, но се харчи и в супермаркетите в Монреал.

Бутилката сехарчи за 4,9 канадски долара. Причината Петър Стойчев да се появи със собствен етикет на бира е изключителната му популярност в канадските спортни среди, капитализирана от пивоварната, чиято търговската стратегия е да пуска серии с известни личности. Световният и европейски шампион в открити води има общо 22 победи на маратоните в Робервал (11) и Магок (11). На първенството на планетата в Монреал през 2005 г. пък се окичи с бронз на 10 и 25 км. Записвал е и други триумфи в Канада.

Родопчанинът уточни пред BGswim.com, че е бил потърсен от производителя на бира и е дал съгласието си името му да се появи върху търговски продукт с единственото условие част да бъдат подпомагани организационните комитети, на състезанията, които доминираше и получи прозвището си „Краля на езерото“.

Интересното е, че това не е първият случай, в който името и образът на четирикратния участник на олимпийски игри се използва с комерсиална цел. За Стартовете на Световната купа в Аржентина преди 10 години бившият служебен спортен министър приветстваше клиентите на „Макдоналдс“,

 

Напиши коментар

Loading Facebook Comments ...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 19 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.