Не мога да се примиря. Просто не искам да се примиря с това, което се случва. Скоро градът ни ще се превърне в западнало село, населено предимно с пенсионери.

След най-обикновено запитване във Фейсбук, 68 човека ми отговориха, че са напуснали Бобов дол, като 50 % от тях са напуснали страната. Но със сигурност са много повече, и то само от нашия град… 3 500 000 българи живеят и работят в чужбина. Това е половин България!

Питам:

Кой е приоритетът на политиците? Хората или парите от ЕС? Не трябва ли те да гонят нашите интереси, а не да лобират за монополистите в България. Или са на принципа на Сталин :

„Има човек – има проблем,няма човек – няма проблем!“

Защо политиката на Правителството работи в ущърб на населението?

Защо принуждават родители да оставят децата си и да страдат по тях в чужбина?

Имате ли си на престава какво е да си родител само по Скайп и Вайбър? Да не можеш да си прегърнеш детето, когато е болно? Да не можеш да го целунеш, когато плаче?

И защо сега позволяват цяла област да се обезлюди, без да предприемат някакви действия? И защо никоя по-голяма медия не отразява това, което се случва тук?!

За последната година почти хиляда човека останаха без работа в Кюстендилска област. И ще се увеличават.

Погледнете хората в коментарите. Това са младите хора на Бобов дол, на България. Половината от тях са били принудени да търсят щастието другаде, само защото тяхната собствена родина не им дава възможност да го създадат тук.

Майката България се превърна в мащеха, която безмилостно гони децата си…

Защо се примиряваме?

Юлиана Никифорова (публикация във Фейсбук)

http://mejdu-redovete.com/

Напиши коментар

Loading Facebook Comments ...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + 13 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.