Шкембе чорбата е суперполезна! Вижте какво лекува

0
2958

1. Шкембе чорба за храносмилателна система

Цинкът, който се съдържа в шкембе чорбата, подсилва храносмилателната система и предпазва имунната система. Оцетът и лимонът, които се добавят към чорбата, подсилват още повече защитата на храносмилателната система. Намалява риска от грип и настинка през зимния сезон. Помага при развитието на малките деца, тъй като съдържа протеини с висока защитна стойност;

Шкембе чорбата носи произхода си изцяло от Турция. Но в днешно време се консумира почти навсякъде – България, Гърция, Румъния и т. н.

Шкембе чорбата е позната от времето на Османската империя, дошла в Турция от албанци и българи от Тракийския район. Средно за 6-8 човека необходимите продукти за приготвяне на шкембе чорба са следните: добре почистено шкембе – 1 кг.; брашно – 2 с.л.; жълтъци – 2 бр.; сок от 1 лимон; оцет – 1 к.ч.; чесън – 3-5 скилидки; подправки; масло – 2 с.л.; още 4 скилидки чесън за запръжка

Един от факторите, който трябва да се взема предвид при консумация на храна, е да не се използват много и тежки подправки, които да претоварват стомаха. Препоръчва се да се стои далеч от прекомерна консумация на подправки за избягване на най-различни други заболявания, включително и киселини в стомаха.

Консумирането на шкембе чорба няма абсолютно никакви странични ефекти. Но съдържащият се чесън, сол и пипер в чорбата могат да доведат до странични ефекти при страдащите от високо кръвно налягане.

Така че, на първо място, преди ядене може да се консумира една купичка шкембе чорба без подправки. Това спомага за отпускането на стомаха и улеснява храносмилането. Храната, която ще се консумира след шкембето, трябва да не е прекалено мазна. В допълнение към стомашната релаксация след вечеря може да се изпие една чаша кафе, което ще помогне за облекчаване на стомаха. Освен това шкембе чорбата има широк спектър от ползи, които може да разберете в галерията горе.

Напиши коментар

Loading Facebook Comments ...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten + 7 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.