Българин с фирма в Топ 500 за развитие в САЩ

0
3732

Компания за специализирани превози на българина Майк Михайлов е сред 50-те най-бързо развиващи се компании в Чикаго. Тя е поставена под номер 8 в класацията на изданието „Чикаго бизнес”. Фирмата е в Топ 500 (429-а позиция) на най-силно растящите в САЩ. Приходите на фирмите, включени в класацията, се развиват по-бързо от останалите и не показват признаци на забавяне.

Компанията на създателя и изпълнителен директор Майк (Михаил) Михайлов – Montway Auto Transport , е базирана в Дес Плайнес. В момента има 237 служители, а приходите за 2016 г. са 36.6 млн. долара. Ръстът на печалбата през последните пет години е със зашеметяващите 2676.1%.

Бизнесът на Михайлов се състои в транспортиране автомобилите на клиенти между различни точки в Америка. Услугата се ползва най-вече от семейства, които се местят да живеят в друг щат и не искат да шофират по целия път. Както отбелязва изданието, този вид бизнес въобще не се е променил през последните 50 години. Философията на 39-годишния Михайлов е: „Ако нещо не е счупено, защо да го поправяме!”.

Чрез специална програма клиентите на корпоративния сайт на фирмата сами изчислят цената на услугата, която той им предоставя.

В началото Михайлов решава да автоматизира целия процес по поръчка и доставка, но разбира, че не е достатъчно да се фокусира върху технологията. Клиентите обаче не искали сами да си правят резервации в сайта, а да говорят лично със служители на фирмата по телефона. Когато става дума за автомобилите им, американците държат да говорят директно със служителите.

Изданието посочва, че компанията развива дейността си между три офиса – в България, Македония и Дес Плайнес, а обслужването на клиентите е 24 часа в денонощието.

Компанията е пораснала значително и заради това, че е добавила софтуерен филиал – MDG. 28 разработчици и учени събират данни за този сектор и създават алгоритми за обработката им.

И докато все още три четвърти от хората в САЩ сами се справят с транспортирането на автомобилите си, Montway планира да расте занапред, като работи с корпоративни клиенти.

Михайлов е родом от Монтана, а от 10 г. живее в САЩ. Преди 7 създава собствена компания.

Снимка: През май Майк получи приза от Министерството на отбраната на САЩ за „патриотичен работодател”

Източник: Марица

Напиши коментар

Loading Facebook Comments ...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

four − four =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.