Ето защо мъжете трябва да мастурбират най-малко 21 пъти в месеца

0
3166

Трудно е да се повярва, но честото мастурбиране може значително да намали риска от рак на простатата.

Учени от Харвардския университет, публикуваха в списание  «European Urology»  резултатите от изследване, според което у мъжете, които изпитват оргазъм 21 или повече пъти за един месец, рискът от рак на простатата  намалява с една трета.

В хода на изследването са  анкетирани  31 925 мъже в продължение на 18 години. Честотата на оргазмите се отчитала в годината, когато започнало  изследването, в периода от 20 до 29 години, и  от 40 до 49 години.

Честотата на рак на простатата била  статистически по-ниска при мъжете, които често се занимават с  мастурбация.

Предишни изследвания вече показаха,  че активният  сексуален живот намалява риска от рак, но сега учените са установили точния брой оргазми на месец. Причината за това  все още е неизвестна, но някои учени смятат, че по време на оргазъм от простатата се отделят  канцерогенни токсини.

В САЩ всеки седми мъж се разболява от  рак на простатата. Миналата година с рак на простатата са били диагностицирани  161 360 човека, а 27 000 от тях са починали. Рискът се увеличава значително след 65 години – 85% от всички случаи, регистрирани в тази възрастова група.

За щастие, процентът на смъртност от рак на простатата не е по-висок  от други видове рак и лечението  варира от неинвазивна  терапия до операция (в зависимост от стадия на заболяването).

Като се вземат предвид възможните последствия,   е много по-добре    да се предотврати развитието на тумори, отколкото да се страда  от последиците от лечението.  Затова се казва, че  превенцията е по-добра от който и да е лек.

За съжаление, не е достатъчно просто да се мастурбира по-често. За да може наистина да се намали рискът  е нужна  здравословна диета, упражнения и редовни медицински прегледи.

Затова не се колебайте, момчета, – здравето е по-скъпо!

Напиши коментар

Loading Facebook Comments ...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.