FAQ( най-често задаваните въпроси във връзка с лотарията)

Новини Форуми Форум САЩ Зелена карта FAQ( най-често задаваните въпроси във връзка с лотарията) FAQ( най-често задаваните въпроси във връзка с лотарията)

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Автор
  Публикации
 • #453
  емигрант
  Отговорник

  1. Къде мога да подам заявление за участие в DV-2016?

  Заявление за участие в лотарията можете да подадете безплатно на

  http://www.dvlottery.state.gov

  Формата за участие ще е отворена от 1ви октомври 2014 12:00 EST (19:00 Българско време) до 3ти ноември 2014 12:00 EST (19:00 Българско време).

  Тук са инструкциите на английски – http://travel.state.gov/content/dam/visa…ons_English.pdf

  Официалният сайт – http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversity-visa/instructions.html

  Новото за тази година е, че резултатите от тегленето ще излязат на 5ти май 2015, а не както до сега на 1ви. Резултатите ще могат да се проверяват само до 30 юни 2016, а не както до сега до 30 септември.

  Макар и официалните инструкции да не се променят много от година на година, уверете се, че сте прочели последните изнесени инструкции.

  2. Кога мога да подам заявление за участие в лотарията?

  През последните години лотарията е отворена в продължение на около месец от началото на м. октомври до началото на м. ноември. За повече подробности, посетете

  http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1322.html

  Информативно:

  DV-2014 е била отворена от 2 октомври 2012 до 3 ноември 2012.
  DV-2013 е била отворена от 4 октомври 2011 до 5 ноември 2011.
  DV-2012 е била отворена от 5 октомври 2010 до 3 ноември 2010.

  Обърнете внимание, че лотарията затваря сайта си в 12 ч. на обяд EST. Уверете се, че смятате правилно часа според промяната в зимно часово време около този период.

  3. Как мога да подам заявление за участие в лотарията?

  – Проверете дали вашата снимка отговаря на условията чрез използването на официалния валидатор

  https://www.dvlottery.state.gov/photo.aspx (тази страница е отворена само по време на периода, в който е отворена и лотарията)

  NB: Валидаторът проверява само размера на файла; за справка с условията за съотношението на лицето, косата, фона и пр., проверете

  http://travel.state.gov/visa/visaphotoreq/visaphotoreq_5334.html#diversity

  Сами можете да осъразмерите вашата снимка тук

  http://travel.state.gov/_res/flash/cropper/FIG_cropper.html#

  Трябва да използвате снимки от последните 6 месеца, но при липса на значителни промени във външността, могат да бъдат ползвани и по-стари снимки.

  – Уверете се, че имате снимки на вашите съпруг/съпруга и деца (включително всички биологични, осиновени, заварени и доведени деца)

  4. Как да проверя дали съм сред изтеглените?

  Ако сте подали заявление за участие в лотарията, което да отговаря на условията в рамките на периода за участие (от началото на м. октомври до началото на м. ноември), можете да проверите на 1 май на следващата календарна година на този сайт:

  http://www.dvlottery.state.gov/ESC

  За целта ще ви трябва запазеният 16-знаков Confirmation Number (съдържащ латински букви и цифри, започващ с годината на текущата DV програма), заедно с вашата фамилия и година на раждане.

  Обърнете внимание, че ако имате проблеми при проверката, е възможно при попълването на кандидатурата си, да сте разменили фамилното и собственото си имена, или пък да въвеждате погрешно кода или годината си на раждане.

  40-знаковият Digital Signature, съдъращ латински букви и цифри, не е необходим за проверката.

  За повече информация относно проверката, можете да се обърнете към помощния файл, намиращ се тук:

  https://www.dvlottery.state.gov/ESC/webhelp/ESC_Online_Help.htm

  Ще можете да проверите дали сте изтеглени, дори и да сте загубили своя Confirmation Number. Има опцияза такъв, използвайте нея.

  NB: Снимка на екрана на неизтеглените е показана на този сайт уеб страница при Chapter 2 – Checking Your Status >> Entry Status:

  Както всички вече знаем участието в лотарията става по електронен път .

  За да извършите проверката ще ви бъде необходим номерът, който ви е дала системата след попълване на формата за участие, имената ви и годината на раждане.

  The computer will randomly select individuals from among all qualified entries. All Diversity Visa (DV- 2014) entrants will be required to go to the E-DV website Entry Status Check to find out whether their entry has been selected in the DV lottery or to find out they have not been selected. Selectees will be notified of their selection through the Entry Status Check available starting May 1, 2011 at the E-DV website http://www.dvlottery.state.gov.

  От миналата година има нововъведение, което ще даде възможност на всеки кандидатствал да може да провери дали е сред изтеглените. За целта е нужно да сте запазили номера, който е бил даден на потвърждението ви за участие, с него ще можете да направите проверката след 15/07/2013

  Въпрос:
  От къде мога да изтегля документите, които трябва да изпратя, след като съм изтеглен.

  Отговор:

  1. Какво следва ако съм изтеглен/а и искам да продължа към следващите стъпки на DV програмата?

  – Ориентирайте се в предишните виза бюлетини кога е възможно да бъдете на интервю според вашия Case Number в архивите тук или в таблицата уеб страница.

  2. Има ли срок, до който трябва да бъдат попълнениTaкa, ето официален линк към пдф, в който има снимани абослютно всички страници на въпросната форма, както и какво се отваря, когато изберете различни неща. Моля, прегледайте този пдф, преди да почнете да попълвате, за да видите от какво имате точно нужда. Ако не разбирате инструкциите, ползвайте гугъл транслейт. Аз в някой светъл ден ще го преведа.

  Примерна форма ДС-260 за зелена карта чрез лотарията

  МуХа е превела по-голямата част от формата, там въпросите дето се задават правили сте това или онова не са преведени всичките, защото просто не ми се занимаваше. Но те се разбират. Не всички страници са преведени, защото се повтарят, но можете да намерите всичко.

  http://travel.state.gov/content/visas/en…-questions.html

  Няма окончателен срок, освен този, че до 31 септември на фискалната година, в която сте спечелили, издаването на визи по DV програмата бива преустановявано. Например, ако сте били изтеглени за DV-2014, визи за тази програма не се издават след 31 септември 2014 г.

  Препоръчва се да изпратите формулярите си възможно най-бързо, тъй като изтеглянето от лотарията не гарантира издаването на виза. В последните години регионът Европа не запълва всичките си отредени бройки, но въпреки това е важно да изпратите документите си поне 2 месеца (колкото отнема обработката им) преди очакваното появяване на вашия номер във визовия бюлетин.

  3. Какво представлява кейс номерът и какво означава той?

  Кейс номерът е номерът под който сте изтеглени

  и се състои от фискалната година + EU (за регион Европа) + 8 цифри, например

  2014EU00012345

  Всички оказани във визовия бюлетин числа определят кейс номерата, до които изтеглените от лотарията ще минат до края на съответния месец, например ако в бюлетина за м. октомври в секция B. DIVERSITY IMMIGRANT (DV) CATEGORY пише

  EUROPE 8,500

  това означава, че всички с кейс номера под 8,500 ще имат интервю до края на м. октомври (ако са изпратили документите си достатъчно рано, за да бъдат обработени на време)

  Виза бюлетин

  4. Как мога да разбера датата и часа на предстоящото ми интервю?

  За да ви бъде насрочено интервю, трябва да сте изпратили правилно попълнените си формуляри и те да бъдат обработени. Можете да проверявате визовия бюлетин, който би ви посочил ежемесечно до кой номер ще има интерюта. Информация също ще ви бъде предоставена и на сайта за проверка, отново според вашия кейс номер и неговото наличие във визовия бюлетин за идния месец.

  Бюлетинът за следващия месец бива публикуван обикновено към средата на текущия месец.

  5. Мога ли да сменя датата си на интервю (поради лични, семейни, академични или професионални причини)?

  а) Датата може да бъде сменена в рамките на същия месец, за който интервюто е било първоначално насочено (без последствия) – свържете се с консулството, в което ще се явявате (за контакт с консулството в София, тук)
  б) Датата може да бъде сменена с друга след месеца, за който интерювото е било първоначално насрочено, с евентуалните последствия, че вероятно интервюото ще бъде преместено за по-нататък, след като минат всички други и ако има останали визи за фискалната година (което в последните години не е проблем).
  в) Датата за интервю би се отложила ако си изпратите документите по-късно, тъй като обработката им отнема около два месеца. Ако номерът вече е минал в бюлетина, ще ви бъде насрочена дата възможно най-скоро след като формулярите са окончателно обработени (защото така или иначе ще се включвате в номера ДО този, посочен в бюлетина).
  г) Датата може да бъде сменена с по-ранна такава, ако в семейството има дете, което скоро ще навърши 21 години. За повече информация тук, темата тук и във Въпрос 9.
  6. Какво се прави при сключен брак след попълването на кандидатурата за лотарията, но преди обявяването на резултатите (на 1 май)?
  Попълва се
  Примерна форма ДС-260 за зелена карта чрез лотарията

  N.B.: На интервюто е възможно да бъда сключен след обявяването на резултатите на 1 май. Препоръчително е да се носят снимки, писма, резервации и всичко друго, оборващо съмнения за измама.

  8. Какво се прави при новородено дете в семейството?
  Попълва се Примерна форма ДС-260 за зелена карта чрез лотарията
  Документите могат или да бъдат изпратени до Кентъки (евентуално със свидетелството за раждане – преведено) или да бъдат занесени директно на интервюто.
  – За дете, родено след успешно протекло интервю, не е необходима виза (и плащане на такса за такава). То може да влезе в САЩ с паспорта си в периода на валидността на визите на своите родител/и (6 месеца след интервюто).
  9. Какво се прави при дете, навършило 21 години след подаването на кандидатурата за участие в лотарията от родителя му?

  Възможността дете, навършило 21 години след като родителя му е подал заявлението си за участие в лотарията, да вземе виза зависи от формулата, предоставена тук уеб страница и по-добре разяснена тук уеб страница .

  Цитат:

  Derivative Diversity Visa (DV) Applicants. For the purpose of determining the period during which the “petition is pending,” officers should use the period between the first day of the DV mail-in application period for the program year in which the principal alien has qualified and the date on the letter notifying the principal alien that his/her application has been selected (the congratulatory letter). That period should then be subtracted from the derivative alien’s age on the date the visa became available to the principal alien.

  Ако детето ви ще навърши 21 години до 60 дни, незабавно се свържете с консулството, обяснявайки ситуацията. Възможно е да получите дати за интервю по-рано и така да можете да заминете заедно. За повече информация, тук.

  Важно условие е 21-годишните да не бъдат женени/омъжени.

  Отговор :Така да обясня пак, понеже все още има объркване какво значи COURSE OF STUDY. Американската система е различна. Тук не ти дават бакалавърпоматематика, дават ти Bachelor of Arts i course of study e mathematics (забележете на дипомата, която ви дават да си закачите гордо на стената пише Bachelor of Arts, никъде не пише че сте учили математика!) Съответно най-доброто ви приятелче може също да има Bachelor of Asrt, обаче в English Literature. за това питат хората КАКВО сте учили, а не колко години. Тук всичко е на кредити и годините, които сте учили нямат никакво значение.

  Въпрос : Изтеглен съм от лотарията – това гарантира ли ми заминаване за САЩ?

  Отговор : За жалост това, че сте изтеглени, не винаги е гаранция за заминаване за САЩ поради ред причини.

  Въпрос : Мога ли да проверя дали съм един от “спечелилите” лотарията?

  Отговор: ДА! В инструкциите пише, че

  Цитат:

  WILL ENTRANTS WHO ARE NOT SELECTED BE INFORMED?
  Starting with DV-2010, all entrants, including those NOT selected, will be able to check the status of their entry through the E-DV website and find out if their entry was or was not selected. Entrants should keep their own confirmation page information from the time of their entry (October 2, 2008, to December 1, 2008) until they may check the status of their entry online. Status information for DV-2010 will be available online from July 1, 2009, until June 30, 2010. All notification letters are sent to the address indicated on the entry within five to seven months from the end of the application period.

  Въпрос Спечелих от лотарията, но ми е сгрешено името? Фатално ли е?

  Отговор : Не, не е фатално, попълнете правилно написаното име и така изпратете докуметите. Ако има нещо допълнително, корекцията може да бъде направена на самото интервю.

  Въпрос : Колко бързо след, като съм изтеглен, докуметите трябва да бъдат попълнени и върнати ?

  Отговор : Ако имате намерение да продължите с програмата „Зелена карта „, а не сте участвали само, за да си опитате късмета – попълнете документите и ги изпратете в максимално кратък срок.

  Въпрос : Нямам гарант – какво да попълня в първите докумети ? Могат ли да ме дисквалифицират поради липсата на гарант ?

  Отговор : Намерете адрес и име на човек живеещ в САЩ, които да попълниш, като това не задължава( на този етап ) нито човекът дал си адреса по някакъв начин, нито задължава теб да отидеш на адреса, който си посочила.
  На следващият етап за интервюто вече е важно да имаш гарант и най-вече покана, изпратена и подписана собственоръчно от него. Ако все пак не успеете да намерите гарант, чийто данни да попълните на момента не е фатално – оставете полето празно или за момента нанесете N/A , имате време до пристигане на второто писмо ( с насочено интрвю в него ) да работите по въпроса с гаранта.

  Въпрос : Изтеглена съм, но имаме бебе, което не е включено в документите, защото се роди след подаването на молбата за участие. Какво да правим?

  Отговор :Копирате формите, които са получени за вас двамата и попълвате и за дедето, като добавяте кратко писмо( на английски), обяснявайки кога се е родило + преведен акт за раждане и изпращате всичко обратно в КСС.

  Въпрос : Спечелих от лотарията, ако с приятел/ката ми сключим брак – бихме ли могли да заминем заедно ?

  Отговор : Да, ако сключите брак има голяма вероятност да заминете заедно. Имайте готовнст да докажете, че връзката ви датира от известно време и че брака не е брак сключен поради спечелването от лортарията. Доказатества, като общи снимки и разменени писма биха послужили на интервюто.

  Въпрос : Мога ли след интервюто да сключа брак и съответно да взема съпруга/та си в САЩ ?

  Отговор : Да, принципно може, ето тук малко информация за Following to join benefits for spouse
  Принципно е възможно, при провеждането на вашето интервю ( титуляра )заявява, че възнамерява да сключи брак, въз основа на което ще бъде инструктиран да се обади след сватбата, за да бъде насрочено второ интервю вече и за супруга/съпругата, на което се явявате двамата, но се плаща само интервюто на съпруга/та. По време на интервюто биха могли да поискат доказателства, че брака не е сключен по сметка ( зелена карта в случая ). Визата на титуляра ще бъде канселирана (canceled without prejudice) и ще бъде сложена нова със същият срок, като предишната, а на супруга/та ще бъде издадена виза, която ще важи в срок от 6 месеца от датата на настоящето интервю.
  Плаща се само интервюто и визата на съпруга.

  Въпрос : Спечелихме зелена карта, имаме насрочено интервю, но съпругата ми е бременна и има вероятност да роди точно около датата на интервюто. Мога ли да си променя датата и какво става, ако роди след интервюто ?

  Отговор : 1-во.Мога да избера в кой ден да се явя на интервю в рамките на месеца за който ми е насроченоот КСС.

  2-ро.Ако не успея по някаква причина да се явя в рамките на месеца на насроченото интервю от КСС,ще пропусна реда си и ще се наредя на опашката от чакащи,и ако останат свободни визи ще ми бъде насрочено през следващите месеци.

  Положителното в случая е, че мога да се обадя в Посолството 1-2 дни предварително и ще ми бъде насрочено такова(спазва се месеца на насрочване от КСС) тоест Април.

  На въпроса ми може ли да бъде изтеглено за месец Март. Отговора бе. Така,че ако успеем да се явим на Вю преди да се е родил малкия и получим Визи, след това не е НЕОБХОДИМА Виза за него, той пътува само с акта за раждане и паспорт. Това беше отговора на служителя.

  Въпрос : Аз съм на 21 и съм семеен, родителите ми спечелиха зелена карта – мога ли да замина с тях?

  Отговор : Не, не е възможно. С родителите имат право да заминат само несемейните деца до 21 години.

  Въпрос : Мога ли да сключа брак след интервюто и да взема съпруга/та си със себе си ?

  Отговор : На интервюто казвате, че имате намерение да сключите брак, при даването на визата ви инструктират да се обади след сватбата, за да да насрочат второ интервю за съпруга/та, на което ще трябва да се явите заедно съпруга/та и титуляра( вие ) отново и да да доказвате, че брака не е по-сметка, заради зелената карта. Визата на титуляра бива отменена (canceled without prejudice) и ще й сложат нова, със същия срок, като отменената. Неговата ще бъде валидна 6 месеца от датата на неговото интервю.

  Въпрос : Аз имам навършени 21 год, родителите ми са от спечелилите ичакат дата за интервю, но при подаване на документите за зелена карта бях под 21. Имам ли шанс да получа виза и замина с тях ?

  Отговор : Съдейки по този документ – може да се кандидатства за виза/яви на интервю, но изхода ще бъде ясен на самото интервю.

  Teма по въпроса , в която се разисква този въпрос.

  Въпрос : Интересува ме какви са разходите по зелената карта за човек живеещ в БГ ?

  Отговор :

  -за човек
  ако нямаш паспорт/бърза працедура 150лв/
  изпращане на документи около 80лв
  свидетелства+ксерокопия за човек около 100лв/даже е много,но да речем че нещо се закучи!с транспорт и..+10% от мама:))/
  47$-медицински
  819$-визи и интервю

  Цитат:

  Effective January 1, 2008, the application fee for a U.S. immigrant visa will increase from 380 USD to 400 USD. All immigrant visa applicants who have already paid the old fee of 380 USD prior to that date will not be required to pay the additional fee.
  Diversity Lottery (DV) applicants have to pay a total of 330 USD per person.

  http://sofia.usembassy.gov/fees3.html

  след визите не го слагам!!/легализации,билети и т.н./

  Въпрос:
  Само титуляра ли плаща таксата от 330$?

  Отговор :
  Таксата е $ 330 за титуляра и за всеки един член на семейството, явяващ се на интервюто и кандидадтстваш за виза, независимо от неговата възръст.

  Таксата е $330.

  Има допълнителна такса от $ 165 на човек, освен другата от $330

  Цитат:

  Това ще се отнася за всички, които получат имигрантски визи на или след 1ви Фев 2013.След като влезете в USA вече зелената карта няма да се получава автоматично, а ще трябва да платите $165 (само от US банка може да стане), за да си получите картата. През това време можете да ползвате визата в паспорта си в рамките на 1 година, но в момента, в които изтече, то вие трябва да имате зелена карта (да сте платили и да е пристигнала). На този сайт като наближи датата ще има повече подробности.

  Има вече линк към портала за плащатане.
  Страницата – http://www.uscis.gov/immigrantfee
  Порталът за плащане – https://www.pay.gov/paygov/forms/formInstance.html?agencyFormId=40850201Попълване на документите за КСС

  1. Как се попълват документите?

  Taкa, ето официален линк към пдф, в който има снимани абослютно всички страници на въпросната форма, както и какво се отваря, когато изберете различни неща. Моля, прегледайте този пдф, преди да почнете да попълвате, за да видите от какво имате точно нужда. Ако не разбирате инструкциите, ползвайте гугъл транслейт. Аз в някой светъл ден ще го преведа.

  Примерна форма ДС-260 за зелена карта чрез лотарията

  Така, преведох по-голямата част от формата, там въпросите дето се задават правили сте това или онова не са преведени всичките, защото просто не ми се занимаваше. Но те се разбират. Не всички страници са преведени, защото се повтарят, но можете да намерите всичко.

  Можете да си дръпнете пдф файла от тук
  http://www.4shared.com/web/preview/doc/9DvldoZyba

  4 се поставя изрично в Консулството, когато по време на интервюто ви, това ви бъде указано.

  Следват въпросите в свободен превод и насоки за примерни отговори:

  1. Име: Фамилия, Собствено име, Инициал на бащиното име

  2. Кейс номер: 2014EU00012345 (номерът, предоставен заедно с уведомлението, за спечелване)

  3. Настоящ пощенски адрес: адресът на настоящото ви местожителство, пощенска кутия в пощенски клон, или друго място, на което получава своята поща

  NB: Това не е адресът на вашия „гарант“!

  4. Името на консулството, в което ще се явявате на интервю: Sofia, Bulgaria (или друго консулство в друга държава, или BCIS при смяна на статута на място – AOS)

  5. Държавата, към която сте се причислили за участие в лотарията по време на попълването на кандидатурата си: Bulgaria (или друга държава, в която сте родени, щом сте писали нея)

  6. Образование
  а) Избирате най-високата завършена степен на образование:

  High School, No degree – Гимназия, незавършена (обърнете внимание, че трябва до интервюто да имате Диплома за завършено средно образование или да покажете 2 години трудов стаж през последните 5 години за професия, която изисква най-малко 2 години обучение или опит)
  High School Diploma – Гимназия: средно или средно-специално образование (техникум)
  Vocational School – Професионална школа (не отговаря на българската образователна система, това не е техникум и само свидетелство от такава институция не дава право на виза в DV програмата, според инструкциите)
  College, No Degree – Недовършена бакалавърска степен или Associate’s Degree
  University Degree – Бакалавърска степен
  Advanced Degree – Магистратърска и/или Докторска степен
  Other – Друга образователна степен, извън горепосочените

  б) Имена, адреси и дати (месец/година) на посещаване на всички образователни институции – обикновено се започва с последната (пр. университет, академия) и надолу по списъка се стига до първата (пр. начално училище)

  7. Трудов опит
  а) През последните 5 години, работили ли сте поне 2 години работа, която изисква най-малко 2 години обучение или стаж?
  б) Ако сте отговорили с „да“ на подточка (а), опишете работата си. Отнася се за спечелилите, които нямат средно и/или средно-специално образование.
  в) Списък на работодателите, адресите и датите на длъжностите според опита, описан в подточка (б).

  В случай, че нямате средно и/или средно-специално образование, можете да потърсите повече информация относно това дали работата ви изисква най-малко 2 години обучение или стаж, за да се класирате, тук:

  http://www.onetonline.org/

  SIGNED STATEMENT: Подпис на титуляра и дата (във формат месец-ден-година, например 08-31-2014)

  Не се пише нищо при Occupation Code.

  3. Какво се пише на въпросите

  Следват въпросите в свободен превод и насоки за примерни отговори:

  Част I

  1. Фамилия_______Собствено име_______Бащино име

  2. Други използвани имена (например фамилията преди брак или след развод)

  3. Името на родната азбука (например кирилица, гръцки и пр.)

  NB: По настоящем е възможно да изпитате затруднения с това да напечатате на кирилица името си във формуляра. След принтирането на листата, можете да го напишете внимателно и четливо с печатни букви с черно мастило на ръка.

  4. Рожден ден във формат месец-ден-година, например 10-28-1977.

  5. Възраст (към попълването на формуляра)

  6. Месторождение: град или село_______област_______държава
  например

  7. Националност – Bulgaria

  NB: Ако имате двойно гражданство, напишете и двете държави.

  8. Пол

  9. Семейно положение – изберете:

  Single – неженен/неомъжена
  Married – женен/омъжена
  Widowed – вдовец/вдовица
  Divorced – разведен/а
  Separated – разделен/а чрез съдебно решение

  Упоменете общия брой бракове, които сте имали (например, при първи и единствен брак – „1“; при повторен брак – „2“)

  10. Координати (адрес и телефон) на бъдещото ви постоянно местожителство в САЩ. Ако още не е изяснено, можете да напишете N/A.

  11. Координати (адрес, телефон и име на човек) за получаване на физическата зелена карта (и SSN, ако е посочено автоматичното му изваждане)

  Това най-вероятно би бил адресът на вашия „гарант“. Неговото/нейното задължение към вас зависи само от него/нея. С предоставянето си на този адрес, той/тя не се обвързва с нищо повече освен договореното помежду ви на изцяло доброволни начала.

  Можете първоначално да напишете N/A и да смените адреса с друг на интервюто и при влизането си в САЩ на летището.

  12. Настояща длъжност

  13. Настоящ адрес (не е задължително да е по „лична карта“, а физически мястото, където живеете): улица, номер/блок, апартамент_______град/село_______област_______държава, например

  Също така, личен и служебен телефон и имейл адрес.

  14. Фамилия (моминско име) на съпруга/съпругата_______Собствено име_______Бащино име

  15. Рожден ден на съпруга/съпругата във формат месец-ден-година, например 09-12-1978.

  16. Настоящ адрес на съпруга/съпругата (не е задължително да бъде адресът по лична карта) – попълва се ако е различен от адреса в отговора на попълнения по-горе въпрос 13.

  17. Настояща длъжност на съпруга/съпругата

  18. Дата на сключване на граждански брак във формат месец-ден-година, например 05-31-2005.

  Ако титулярът е неженен/неомъжена или формулярът се попълва от името на дете в семейството, за полета 14 – 18 се пише N/A.

  19. Фамилия на бащата на лицето, за което се отнася формулярът_______Собствено име_______Бащино име

  20. Рожден ден на бащата на лицето, за което се отнася формулярът, във формат месец-ден-година, например 08-15-1953.

  21. Месторождение на бащата на лицето, за което се отнася формулярът

  22. Настоящ адрес на бащата на лицето, за което се отнася формулярът (не е необходимо този адрес да бъде по лична карта)

  23. Ако бащата на лицето, за което се отнася формулярът, е починал, напишете годината на смъртта

  24. Моминско име на майката на лицето, за което се отнася формулярът_______Собствено име_______Бащино име

  25. Рожден ден на майката на лицето, за което се отнася формулярът, във формат месец-ден-година, например 09-21-1955.

  26. Месторождение на майката на лицето, за което се отнася формулярът

  27. Настоящ адрес на майката на лицето, за което се отнася формулярът (не е необходимо този адрес да бъде по лична карта)

  28. Ако майката на лицето, за което се отнася формулярът, е починала, напишете годината на смъртта

  29. Напишете имената (Фамилия, Собствено име_______Бащино име), датите и местата на раждане на ВСИЧКИ деца, независимо дали са над 21 години, дали са осиновени, доведени или заварени.

  Напишете и техните адреси, ако са различни от вашия.

  30. Напишете всичките физически адреси (не е задължително да бъдат по лична карта), на които сте живяли поне 6 месеца след навършването си на 16 годишна възраст, включително и в родината си. Започнете с текущия си адрес.

  град или село______област_____държава______от/до

  NB: Не се изискват улици, блокове и пр.

  31а. Лица от въпроси 14 и 29, които ще ви придружат в САЩ сега: съпруга/съпругата и/или децата

  31б. Лица от въпроси 14 и 29, които ще ви последват в САЩ на по-късен етап: съпруга/съпругата и/или децата – отнася се предимно за вече живеещи в САЩ с друг законен статут, които са избрали процедурата AOS. Дори и да впишете семейството си в 31а, това не ги спира да пътуват след вас в рамките на 6-месечния срок на издадените визи!

  32. Опишете трудовата си заетост за последните 10 години (започвайки със сегашната си длъжност)

  33. Избройте всички посещавани учебни заведения (училища, университети, академии)

  учебно заведение и местоположението му_______от/до_______СПЕЦИАЛНОСТ_______степен на образование

  например:

  зици, които владеете, например Bulgarian, Russian, English

  Професионални асоциации, в които членувате, например: IEEE, Bulgarian Dental Association, Union of the Bulgarian Filmmakers…

  34. Военна служба, включително казарма: поделение, ранк, дата на службата, дейност

  35. Предишни престои в САЩ

  от/до_______място_______вид виза_______А# (ако има издаден такъв, например при OPT)

  Подпис на лицето и дата (ако лицето е непълнолетно, може да се подпише единият родител, като постави „Х“ пред подписа си)

  Част II

  36. Фамилия_______Собствено име_______Бащино име

  37. Други използвани имена (например фамилията преди брак или след развод)

  38. Името на родната азбука (например кирилица, гръцки и пр.)

  NB: По настоящем е възможно да изпитате затруднения с това да напечатате на кирилица името си във формуляра. След принтирането на листата, можете да го напишете внимателно и четливо с печатни букви с черно мастило на ръка.

  39. Име и настоящ адрес на подаващия петицията (титуляра); телефонен номер, имейл адрес.

  40. Изброените определения отнасят ли се за вас? (Ако да, вероятно няма да получите виза)

  а) Чужденец, преносител на заразна болест от обществено значение; който не е предоставил доказателства за ваксинации в съответсвие с американското законодателство; който има или е имал психическо разстройство, който представлява или би представлявало риск за своята сигурност или тази на други; или който използва или е пристрастен към дрога

  б) Чужденец, осъден или признаващ вината си за престъпление от морална величина или нарушаващо какъвто и да било закон относно регламентирани субстанции (алкохол, дрога, лекарства с рецепти) или който е съпругът/съпругата, синът или дъщерята на трафикант, който умишлено се е облагодетелствал от действия, свъразни с трафик в последните 5 години; който е бил осъден за 2 или повече престъпления, за които сборното наказание е 5 или повече години; който отива в САЩ, за да бъде замесен в проституция или неморални деяния срещу заплащане или е бил замесен в проституция или склоняване към такава в последните 10 години; който е или е бил незаконен трафикант на каквито и да било регламентирани субстанции (алкохол, дрога, лекарства с рецепти); който е извършил сериозно престъпление в САЩ и е изискал съдебен имунитет; който, докато е служил на правителствена длъжност, е бил отговорен за или директно е извършвал деяния, свързани с нарушаването на религиозната свобода; или когото Президентът е обявил за човек, който играе значима роля в трафик на хора, които умишлено са помагали на такъв трафикант или е съпругът/съпругата, синът или дъщерята на такъв трафикант, който умишлено се е облагодетелствал от деяния, свързани с такъв трафик през последните 5 години.

  в) Чужденец, целящ да влезе в САЩ, за да се занимава с шпионаж, саботаж, износ на незаконни предмети, терористически действия, свалянето на американското правителство или друго незаконно деяние; който е член или е обвързан с Комунистическата или друга тоталитарна партия; който е участвал в или нареждал геноцид, мъчения или извънзаконови убийства; или който е член или представител на терористична организация, към момента оповестена като такава от Американския Държавен Департамент.

  г) Чужденец, който има вероятност да се превърне в обществена тежест.

  д) Чужденец, целящ да влезе в САЩ, за да работи квалифицирана или неквалифицирана работа, който не е бил сертифициран от Секретариата по труда; който е завършил чуждестранен медицински университет и цели да извършва медицински дейности без да е минал изпита NBME или негов еквивалент; или който е медицински работник и цели да извършва медицински дейности без сертификат от CGFNS или от еквивалентна организация по независимото оценяване.

  е) Чужденец, който не се е явил на дело за депортация или недопускане в САЩ през последните 5 години; който цели или е целял виза, влизане в САЩ или каквото и да било имиграционно облагодетелстване чрез фалшификация или укриване на информация; който умишлено е помогнал на друг чужденец да влезе или да се опита да влезе в САЩ посредством нарушаване на закона; който след 30 ноември 1996 г. е посещавал на студентска виза F американско обществено начално училище или американско обществено (про)гимназиално училище, без да е заплатил за това; или който е предмет на гражданско наказание по закон INA 274C.

  ж) Чужденец, който завинаги е негоден за получаване на американско гражданство; или е избягал от САЩ, за да не участва във военна служба по време на война.

  з) Чужденец, който е имал заповед за депортация през последните 5 години или е имал втора заповед за депортация през последните 20 години; който е пребивавал извън законен статут в САЩ и е имал заповед за депортация през последните 10 години или е имал втора заповед за депортация през последните 20 години; който е бил осъден за сериозно престъпление и е получил заповед за депортиране; който е пребивавал в САЩ извън законен статут повече от 180 дни, но по-малко от една година, който доброволно е напуснал САЩ през последните 3 години; или който е пребивавал извън законен статут в САЩ повече от една година или сумарно една година през последните 10 години.

  и) Чужденец, идващ в САЩ, за да практикува полигамия; който попечителства дете американски гражданин извън САЩ, чието попечителство е било отсъдено на другиго от американски съд или умишлено помага на някого да прави това; който е гласувал в САЩ в разрез със закона; който се е отказал от американското си гражданство, за да избегне данъци.

  й) Чужденец, който е бил на обмен и не е изпълнил правилото за пребиваване в родината си в продължение на 2 години уеб страница

  к) Чужденец, чиято кандидатура за убежище е била оповестена като своеволна от Министъра на правосъдието.

  л) Чужденец, който е нареждал, извършвал или физически помагал в незаконните и политически убийства и други насилствени деяния срещу Хаитяните; който директно или индиректно е помагал или подкрепял които и да било от групите в Колумбия, известни като FARC, ELN или AUC; който чрез злоупотреба с правителствено или политическо влияние се е облагодетелствал с имущество в Куба, за което американец твърди, че му принадлежи; извършвал е трафик с такова имущество или е бил съучастник на такова деяние или го е извършил в друга държава или е съпругът/съпругата, непълнолетното дете или упълномощеното лице на такъв чужденец; който е участвал директно в изграждането и е следял за изпълнението на методи за контрол на раждаемостта, които са принуждавали жени да се подлагат на аборти против волята им или мъж или жена да се подложи на стерилизация против волята си; или който е разпространявал конфиденциална информация относно участието на САЩ в Конвенцията за химически оръжия или е съпругът/съпругата, непълнолетното дете или упълномощеното лице на такъв човек.

  41. Били ли сте някога обвинени, арестувани или осъдени за някакво нарушение на закона или престъпление? Ако да, обяснете.

  42. Било ли ви е някога отказвано влизане в САЩ на границата? Ако да, обяснете.

  Това не е равностойно на отказ за виза (туристическа или друга) при интервю в консулството, а касае единствено случаите, при които някой е бил върнат обратно на летището или пристанището и не му е било разрешено влизане в САЩ.

  43а. Кандидатствали ли сте някога за SSN уеб страница .

  – Ако „да“, бил ви е издаван – напишете номера, който ви е бил отреден.

  Желаете ли да получите нова карта – отбележете „да“, ако на предишната ви пише VALID FOR WORK ONLY WITH INS AUTHORIZATION или VALID FOR WORK ONLY WITH DHS AUTHORIZATION

  – Ако „не“, не ви е бил издаван – желаете ли Администрацията по социално осигуряванет да ви издаде такъв номер автоматично? Ако „да“, тогава трябва да отбележите „да“ на 43б.

  43б. Съгласявам се да предоставя информацията, дадена в този формуляр, на Департамента по Национална Сигурност на САЩ, на Администрацията по социално осигуряване и други правителствени агенции, на които е необходимо, за да ми бъде отреден SSN и упълномощавам Администрацията по социално осигуряване да предостави моя SSN на имиграционните служби.

  Независимо дали отбележите „не“, американското правителство има достъп до вашия SSN или друга информация, попълнена на този формуляр, за други законосъобразни цели.

  44. Някой помогна ли ви да попълните този формуляр? Ако да, можете да напишете името му и каква е неговата връзка с вас.

  НЕ СЕ ПИШЕ НИЩО СЛЕД ТОВА ДОКАТО НЕ ВИ ДАДАТ УКАЗАНИЯ ЗА ТОВА ПО ВРЕМЕ НА ИНТЕРВЮТО В КОНСУЛСТВОТО.

  Въпрос : Изтеглен съм от лотарията – какво значат цифричките и това DV********* ( цифрата в случаят е произволна ) ?

  Отговор : Това е номерът под който са заведени и съответно се обработват документите ви – case number . Въз основа на този номер можете да се свържете с ККС и да зададете въпрос, ако нещо ви безпокои ( получени ли са изпратените от вас докумети от първият пакет , дали всичко в тях е наред и пр.
  С КСС можете да се свържете по телефона 606-526-7500 или да им изпратите имейл [email protected] . При положение, че изберете телефонният вариант имайте пред себе си :
  – номерът ДВ2006/60000001234
  – трите имена на титуляра ( спецелилият зелената карта ) ,
  – датата му на раждане
  Първото нещо, което служителите питат е „кейс нъмбър“ – имайте готовност да го продиктувате, след това името – започвате с фамилията и накрая дата на раждане – започвате с месеца.
  При положение, че изберете да им пишете, можете да напишете писмо в свободен текст, в което давате данните си и задавате въпроса си или можете да ползвате примерно писмо :

  Case Number:
  Name:
  Date of Birth:
  E-mail:

  Dear Sir or Madam,

  I’m one of the winners of DV-200* lottery. I received, filled out and
  sent back to you the full set of forms /DSP-122, DSP-230 part I and part II
  II.
  Please, could you be so kind to give me information if my case
  is scheduled for interview and the requested information is filled out correctly?

  Thank you in advance!

  Въпрос : Как са се движели номерата през предишните години и знаем ли какво може да се очаква ?

  Отговор :
  Ето таблицата уеб страница ( виж прикаченият файл ) как са се движели номерата през последните години . Не , за жалост не се знае какво може да се очаква тази година .

  Въпрос : Обаждам се в КСС, за да видя дали всичко ми е наред с документите, а от там ми казват, че са ги получили, но да се обадя след няколко седмици относно това дали всичко е наред. Защо е това бавене ?

  Отговор : След като документите се получат в КСС те имат нужда от 4 до 6 седмици , за да ги завърти системата ( това ми беше обяснено по повод неотдаванащо питане подобно на твоето ), докато не влязат в нея те дават отговорът, който си получил. Изчислете въпросният период от датата на получаването, обадете се и ако пак получите същият отговор тогава може би нещо не е наред, но не и преди това.

  Въпрос : Свързан ли е номерът ми с евентуалното време ( месец ) за интервю .

  Отговор : Да, номерът е свързан. Ежемесечно бива публикуван VISA BULLETIN , от него се вижда кои номера са current ( текущи ) , тоест , ако номерът ви фигурира в тези граници значи е много вероятно интервюто ви да бъде в рамките на следващият месец [url=http://forum.all.bg/showflat.php?Cat=0&Board=greencard&Number=321559&page=0&fpart=1]тема по въпроса, а пък номерът ви е текущ е време да се обадите на КСС, ако и те ви кажат, че имате дата за интервю, но второто писмо така или иначе още го няма е редно да се свържете с американското консулство в БГ – 937 51 00 – всеки делничен ден от 14 – 16 ч. ( или страната, в която се намирате ) и да попитате какво трябва да предприемете .

  Въпрос : В какви рамки след изтеглянето ми трябва/ мога да мина интервюто ?

  Отговор : Ако сте спечилил от ДВ 2014 – до 30-ти септември 2015 година.
  Интервютата за всяка нова лотария започват на 01/11, тогава, когато започва и новата фискална година.

  Въпрос : cut-off number March 17150?

  а някой ще ме светне ли мен какво значи това ?

  Отговор : Спечелилите от лотарията зелена карта имат номера и ако този номер не превишава така наречения cut-off number за даден месец, могат да бъдат извикани на интервю, т.е. някой с номер например 17000 може да очаква уведомление (второ писмо) за дата за интервю.

  Въпрос : Спечелих зелана карта, но в момента съм в САЩ. Какво да правя ? Да задвижвам процедурата АOS или да се прибирам в БГ ? Какви за минусите и плюсовете на процедурата AOS ?

  Отговор : AoS не за предпочитан, не защото е кой знае колко по-проблематичен, а защото ако си спечелил зелена карта и не успееш да го направиш през фискалната година за която си спечелил или визите свършат, изгаряш. Това е сериозен проблем, особенно за офиси в които има много случаи, като например Ню Йорк. Аз не съм се чудил много, какво да правя миналата година, когато спечелих от лотарията, ами си отидох да България.
  Ако не беше станало така, щях да правя AoS, понеже баях почнал процедура по издаване на зелена карта през работодателя и времето не ме притискаше, а и това е предпочитаният тогава начин.
  BTW има тема за нов закон който може да промени нещата за тези които са спечелили зелена карта и правят AoS, но не успеят да го завършат във фискалната години. Виж темата за S.1119

  Въпрос : Ако имам посочен адрес в САЩ за получаване на зелената карта ще ми трябва ли гарант?

  Отговор : Като цяло не.
  Факт е, че на едни искат писма с адрес, а на други- не, на каква основа няма информация. Най-добре е да имате някаква опция за такова писмо, в случай, че го поискат.
  Ако ви поискат такова писмо е нужно в него гарантът да даде не само името и адреса си, но и да упомене, че е съгласен да получи зелената карта и ще Ви я предаде.
  ГАРАНТ НЕ МОЖЕ ДА ВИ БЪДЕ НЕЛЕГАЛЕН !

  Още малко по повод това какво точно значи гарант :
  Това доколко ангажиран ще бъде гаранта зависи единствено и само от него.
  Гарнта би могъл да изпрати покана, в която изразява съгласие да получи зелените гарти на хората за които „гарантира “ и до там да се изчерпат ангажиментите му, също така би могъл да добави, че се ангажира с намирането на квартира, работа или само с ориентиране на новопристигналите в началото и при двата варианта трябва да има адрес, копие от документ за самоличност удостоверяващ легалното пребиваване и подпис поканата бива приета и уважена на интервюто .
  В повечето случаи гарантът (ефективния такъв) посреща хората, на които е изпратил покани, прибира и ги подслонява в дома си, развежда ги за изваждане на документи, гарантира при наемане на жилище, помага при намиране на работа, започване на училище, помага при закупуването на първата кола, съдейства при откриване на банкови сметки и евентуално за получаване на кредитна карта и пр. и пр.
  Ако гаранта иска разбира се би могъл да подпише и AOS , но това вече е мнооого ангажиращо и отново е единствено и само негов избор.
  Факт е, че и при двата вида покани интервютата минават успешно ( за справака има поне 50 теми назад във форума на тази тематика ).

  Примерен текст на обикновенна покана :

  To the Attention of
  EMBASSY of the UNITED STATES of AMERICA
  SOFIA, BULGARIA

  ………………… &………………….. /imena na garantite/

  Address:
  Tel:

  Regarding: …………………. /va6to ime/

  I, /ime na garanta/…………., would like to invite my friends: ……………. (born on the born on……………., in ……………/mestorovdenie/ –
  Bulgaria), ………………… (born on …………., in …../mestorojdenie/ –
  Bulgaria), and their son …………………. (born on ……….., in ……../mestorojdenie/- Bulgaria) to visit me in /grad/………. – ………/6tat/
  This letter concerns my willing to help ………..………../va6eto ime/ and her family after their arrival in the USA. I have been resident of the United
  States since /data na pristigane v USA/………….. I will initially accommodate my friends in my house and I will help them to start their new life
  in the USA.

  This letter includes a copy of our Permanent Resident Card.

  I ………………/ime garant/ am working full time for ……..…… as a ……………..
  My work address is: …………………………………………………………
  Tel.: ………………………..
  My husband – ……………….. works full time for ……..…… as a …………
  Work address is: ………………………………………………………..…..
  Tel.: ………………………..

  If you need more information, please let us know.
  Thank you in advance.

  Sincerely yours: ………………… ………………………

  ……………….. & ………………..

  Също така поканата може да бъде в свободен текст избран от гаранта, въз основа на това колко би искал да се задължи около поемането ви ( включително и Affidavit of Support )

  Въпрос : Може ли човек, който е легален, но е живял само 1/2 година в САЩ да ми стане гарант ?

  Отговор : Да, може – единственото условие е да е легално пребиваващ и да желае да те посрещне , към поканата трябва да бъде прикрепено копие от паспорт / зелена карта, виза , които удостоверяват легалното пребиваване на гаранта в САЩ .

  Въпрос : Гаранта ми в момента е безработен, може ли по някакъв начин това да се отрази на изхода на моето интервю?

  Отговор : Не, безработното положение на гаранта няма да се отрази на интервюто ти.

  Въпрос : Има ли някакъв начин да си намеря гарант в избрано от мен място тъй като много трудно се съчетават двете неща да искаш да се установиш някъде и точно там да имаш познат който да ти стане гарант,защото после местенето не е много лесно защото това е свързано с допълнителни разходи ,рискове и загуба на време!!

  Отговор : Много сложен проблем имаш – търсиш хем гарант , хем да бъде и на избраното от теб място… Единият вариант е да потърсиш познати или познати на познати във въпросният град и съответно да ги убедиш да ти станат гаранти ( не много лесно начинание, когато става дума за малко познати /непознати хора, но в никакъв случай не и невъзможно ) .
  Другият вариант е отиваш, където можеш ( имаш съответно гарант ) и след преценка на ситуацията на място решаваш какво да предприемеш – оставане или местене.
  Последното, което мисля, че също не трябва да се пренебрегва, като възможност – имаш гарант, който посочваш в документите и съответно на интервюто, но не отиваш при него, а на мястото избрано от теб ( кофти ситуация , ако няма кой да те поеме и ориентира , но не и непреодолима ) В този случай – слизайки на летището сменяш адреса за получаването на зелената карта ( от този на споменатият гарант на този на познат във въпросният град, който преди това ти е дал адреса си )

  Въпрос : Мога ли да си сменя гаранта преди интервюто ( в първите документи съм посочил един, но сега искам да отида при друг )?

  Отговор : Да, може – на интервюто имай покана от новият гарант.

  Въпрос : Мога ли да си сменя адреса за получаване на зелената карта след интервюто и ако може как става това ?

  Отговор : Да, може. На първото летище, на което кацнете в САЩ ( там където давате и жълтите пликове ) казвате, че искате да смените адреса за получаването на зелената карта, служителят ще ви даде да попълните специална форма за целта, като документ от новият гарант или човека, чийто адрес предоставяте за получаването на зелената карта не ви е необходим.

  Въпрос : Живея в САЩ ( с работна виза съм ) необходим ли ми е гарант ?

  Отговор : Не, гарант не ти е необходим. Предполагам, че би било добре на интервюто да покажеш документ, че работиш в дадената фирма.

  Ето още по въпроса свързан с работна виза и зелена карта от лотарията

  Това го пиша за онези, които са с работна виза H1B и им предстои интервю за зелена карта от DV2007. Тази тема е споменавана тук-там, но до сега не бях намерил постинг с консолидирана информация.

  Следва disclaimer
  В никакъв случай този пост не дава изчерпателна информация, за това какво е нужно за интервюто. Всичката информация тук подлежи на съмнение и проверка. Също така не се дава нищо по-ново от това, което вече е писано в различни моменти, освен че съдържа консолидирана информация от други теми, която се отнася за хора, които вече пребивават в САЩ с H1B статус и са спечелили в DV2007.

  1. Какви документи трябва да бъдат представени на интервюто в посолството?

  * Диплома за средно/средно-специално образование (или ако нямате такава – тогава доказателство, че сте работили работа, която изисква поне 2 години обучение според http://www.onetonline.org ) **само за титуляра**
  * Удостоверение за раждане (за всички)
  * Свидетелство за съдимост **за всички кандидати над 16 години**
  * Документи за депортация от САЩ (ако има такива)
  * Брачно свидетелство
  * Бракоразводни документи (ако има такива)
  * Удостоверение за семейно положение **за всички кандидати над 18 години**
  * Документи за попечителство над децата (ако има такива)
  * Медицински прегледи

  **За България не се изискват**
  * Военно свидетелство
  * Полицейско свидетелство

  Ако сте живяли повече от 12 месеца извън България след навършване на 16 годишна възраст, проверете тук дали ви е необходимо полицейско свидетелство, като изберете държавата и после скрол-нете надолу към „Documents“

  http://www.travel.state.gov/visa/fees/fees_3272.html

  NB: Ако се явявате на интервю в София, документите ви могат да бъдат на български език и не е необходимо да бъдат превеждани на английски. Всички документи на други езици, освен български и английски, трябва да бъдат преведени.

  2. Къде се вади дубликат на Удостоверението за раждане?

  Дубликат на Удостоверението за раждане можете да извадите в Общината по месторождение.

  3. Къде се вади свидетелството за съдимост?

  Свидетелството за съдимост се издава от Районния съд по месторождение на лицето. Молбата за издаване на свидетелство може да бъде подадена и чрез районен съд по местоживеене на молителя.

  4. Къде се издава Удостоверението за семейно положение?

  Удостоверението за семейно положение се издава в общината по постоянен адрес на лицето.

  5. Къде мога да намеря информация за полицейско свидетелство от друга държава?

  Най-лесно би било да се обърнете към официалния сайт на Държавния департамент и потърсите държавата тук:

  http://www.travel.state.gov/visa/fees/fees_3272.html

  Например, информация за полицейско свидетелство от:

  * Великобритания
  http://www.travel.state.gov/visa/fees/fees_5455.html?cid=8993#docs

  * Гърция
  http://www.travel.state.gov/visa/fees/fees_5455.html?cid=9178#docs

  * ОАЕ
  http://www.travel.state.gov/visa/fees/fees_5455.html?cid=9666#docs

  * Испания
  http://www.travel.state.gov/visa/fees/fees_5455.html?cid=9740#docs
  Друг източник на информация биха били сайтовете на американските консулства в конкретните държави, например

  * Тайланд
  http://bangkok.usembassy.gov/immigrant_visas/frequently-asked-questions.html

  6. Къде мога да направя медицинските си прегледи и колко струват?

  Информация за медицинските прегледи можете да намерите тук

  http://www.travel.state.gov/pdf/medical/SOF-MED-BULG-0001-1003.pdf

  7. Кои ваксини са задължителни?

  Информация за задължителните ваксини можете да намерите тук

  http://www.travel.state.gov/visa/immigrants/info/info_3745.html#_What_vaccinations_are_1

  9. AOS или връщане в България
  10. Преводи на документите
  11. Доказателства за легален статус

  Следва информация за всеки един от нужните документи:

  1. свидетелство за съдимост

  Това се вади в Съда по местожителство.
  Взето от тук:

  2. удостоверение за семейно положение

  „Удостоверение за семейно положение за всички кандидати над 18- годишна възраст. Удостоверението се издава от служба „Гражданско състояние“ на общината.

  Взето от тук:

  3. удостоверение за раждане

  Това е ясно. Описано е тук:

  4. диплома за средно образование (или документ за стаж)

  Тук няма какво да се коментира, освен това че до сега за H1B e била нужна диплома от higher degree, а за зелена карта е нужна диплома от средно образование–с превод.

  5. банкова референция

  Добре е да се подготвят paycheck stubs и bank statements от поне една година, както и W-2’s, IRS tax return, може и 1040. Така също е добре да имате писмо от работодателя разпечатано на company letterhead указващо от кога работите, на каква заплата и на каква длъжност. Ако сте кандидатствали за удължение на работната виза, може би вече имате такова писмо, но е добре то да е current.

  6. писмо от гарант

  Гарант не е необходим. Нужен е адреса, на който живеете в САЩ. Добре би било да имате договорът за наем, или документи за притежание на имота. До колкото разбирам, една от целите на консулските служители в случая е да разберат дали ще сте на този адрес достатъчно дълго, за да получите зелената карта и новият SSN на този адрес.

  7. документите от медицинския преглед

  Прекалено разбираема тема, изчерпана в FAQ секцията тук

  Освен, ако не сте болни в момента, жена е бременна, или смята да забременее в близките 3 месеца. Тогава това задължително трябва да се каже на лекарите. Има начини ваксините да не се приложат на момента, както и рентгеновата снимка да се отложи. Чел съм постингс от хора които успешно са минали интервю без ваксини и рентген поради горе-изброените причини.

  Тази информация подлежи на съмнение и не гарантирам, че е приложима в 100% от случаите!

  8. Удостоверение за граждански брак

  9. AOS или прибиране в България?

  AOS не е за предпочитане, но има новост в това отношение

  Можете да подадете форма I-485 веднага след като излезе номерът ви във виза бюлетина. Не е нужно да чакате да стане месеца, през който ще има визи.
  Официално становище по въпроса:
  http://www.uscis.gov/USCIS/Laws/Memoranda/2013/August/DV-Related%20I-485%20Applications%20.pdf

  Следната изрезка я има във всеки Visa Bulletin:

  10. Нужни ли са преводи на документите за DV2013:

  Отговорът е: Не.

  11. Имам документ от друга страна (Испания) на испански, трябва ли да имам певод за него?

  Отговор : Да, трябва да има превод на български, след като документа не е на български или английски.

  12. Доказателства за легален статус

  По принцип текущата виза трябва да е достатъчна, но е добре да носите и следните документи:

  – Стари паспорти с визи. Ако нямате оригинали е ОК да носите копия от старите визи (F*, J*, H*, etc)
  – Ако сте в САЩ и визата е изтекла, но в момента имате pending petition for H1-B виза (за нова виза или за удължение на първата), но статусът още не е излязъл, носете I-797C формата както I-129 и I-593 за H4.

  Въпрос : Имам две деца като по-голямото ми е от първия брак. Тепърва ще изпращам попълнените формуляри. Трябва ли да имам някакъв документ, с който той е съгласен да напусне страната или нещо подобно

  Отговор : Първо разговаряй с бащата и вземи неговото принципно съгласие. След това при нотариус – майката, бащата и детето /задължително с личните карти и актовете за раждане/. Изготвят се няколко документа:

  1. Нотариално заверено пълномощно.Необходимо е на родителя, който ще пътува в чужбина с детето, за пред Паспортна служба по местоживеене, за изготвяне и получаване на задграничен паспорт на детето ако е под 18 год. възраст и няма издаден до сега такъв.След получаването на паспорта пълномощното остава в Паспортна служба.

  2.Нотариално заверена декларация от бащата, (при условие, че детето е под 18 год. възраст) Примерен текст:

  Декларация :

  Долуподписаният(та)……….трите имена…..от…..адрес….с ЕГН………….л.к №……….издадена на….дата…..от РПУ гр………
  Декларирам, че
  давам съгласието си дъщеря ми (синът ми) …….трите имена…с ЕГН………..адрес………,да напусне страната и да пътува в чужбина, придружавана (придружаван) от майка си (баща си)…….трите имена……с ЕГН…………..адрес………..
  Настоящата декларация важи пред граничните власти в страната и чужбина и е безсрочна.
  Качеството на родител се удостовери с удостоверение за раждане от…….дата……,издадено въз основа на акт за раждане №…./………от община……..

  Декларатор:…………..(подпис)

  Тази декларация ти е необходима при напускане на страната и трябва да я носиш с теб.

  3. Най-важно!
  Подобна нотариално заверена декларация от бащата, но в която изрично е написано, ЧЕ ДАВА СЪГЛАСИЕТО СИ ДЕТЕТО МУ ДА ЕМИГРИРА В САЩ /този текст просто е задължителен/ придружено от другия родител. Може да се използва горния пример като се редактира текста и се вмъкне горното изречение.
  Ей това го искат на интервюто и много държат на него.

  Даден от Preductal и взет от TУK

  Въпрос : Жена ми е титуляр на картата, може ли аз сьпруга да пьтувам
  преди нея за Щатите?

  Отговор : Не, ти не можеш да влезеш в страната преди нея – титуляра е този, който трябва да влезе пръв в САЩ, придружен или не от останалите членове на семейството ( ако има такива)

  Въпрос : Ако и за двамата има документи и покана за интервю във втория пакет и ако не-титуляра не ги попълни и не отиде на интервюто това би ли поречило на самия титуляр(съпругът )?

  Отговор : Не, това няма да попречи на титуляра, просто на интервюто се явяват титуляра и ако има други членове от семейството, които ще го придружат.

  Въпрос : В какъв срок аз и членовете от семейството ми трябва да влезем в САЩ ?

  Отговор : В САЩ трябва да влезете в рамките на 6 месца от датата на издаване на визата.

  Точка 6 на страница 1 от инструкциите, които са Ви били дадени заедно с визите ( в случай, че сте минали вече самото интервю)

  Въпрос : Интересува ме някой след като е взел виза вече(със зелена карта) удължавал ли си е срока за първо влизане в Щатите т.е след изтичането на 6-те месеца? Ако да как и какъв е редът и изобщо възможно ли е това.

  Отговор : Днес минах интервюто и попитах, дали мога да удължа срока, защото имам доста проекти да приключа и няма да успея в тези 6 месеца – но категорично ми отговориха, че трябва да активирам картата си в тези 6 месеца иначе губя право – влез в САЩ на другия ден се прибери в БГ и това е.
  Взето от тук

  Въпрос : Възникна още нещо за което искам да питам.
  Пак да кажа че интервюто ни е в края на август и ако мине успешно смятаме да заминем за САЩ възможно най-късно, т.е. февруари 2005 год. Ние сме семейство с едно дете.
  Вчера решихме да си проверим задграничните паспорти и установихме че те изтичат през втората пиоловина на 2005 год. Моя изтича най-рано – юни 2005 год.

  Та въпроса ми е – с тези паспорти ли да се явяваме на интервюто или да си извадим нови. Има ли някакви изисквания за това до кога ти е валиден задгранияния паспорт.

  Отговор : На интервюто паспортите Ви трябва да са валидни поне 6 месеца. Но след като смятате да пътувате през Февруари по-добре ги подменете веднага. Прави се в районното поделение на МВР, 2 нови снимки, копие на акта за раждане. В Пловдив ги правят за по-малко от 20 раб.дни. Внася се в някоя банка и с вносната бележка и с вече описаните документи отивате в МВР. Казвате че сроковете на старите паспорти не са изтекли, но искате да ги подновите и съответно връщате старите.
  Още по въпроса на страницата на МВР

  Въпрос : Какви са изискванията за снимките за интервюто?

  Отговор :
  VISA SERVICES
  Размери и други изисквания за снимките за неимигрантски визи, имигрантски визи и участие в лотарията за Зелена карта „DV-2006“
  (see this text in English)

  Всички кандидати за неимигрантски или имигрантски визи /изискванията се отнасят също и за участниците в лотарията за Зелена карта /, трябва да предоставят снимка, която да отговаря на следните изисквания:
  1. Снимката трябва да показва ясно цялото лице и да е направена в рамките на последните шест месеца. Кандидатът трябва да гледа право в камерата, не надолу или встрани, като лицето трябва да заема около 50% от снимката. Главата на кандидата, включително лицето и косата, трябва да се вижда от върха на косата до края на брадичката и от двете страни до очертанията на косата. За предпочитане е ушите да са открити. Основното изискване е снимката ясно да идентифицира кандидата.
  2. Размерите на снимката трябва да са 50 на 50 мм., като главата трябва да е разположена в центъра. Главата (измерена от върха на косата до края на брадичката) трябва да е с размери между 25 и 35 мм., като нивото на очите трябва да бъде между 28 и 35 мм. от долния край на снимката. Снимките може да са черно-бели или цветни, но направени на бял или светъл фон. Снимки, които са направени на цветен, шарен или тъмен фон, няма да бъдат приемани. Кандидатите за неимигрантски визи трябва да представят 1 бр. снимка, прикрепена с телбод към формуляра за неимигрантска виза DS-156. Телбодът трябва да бъде поставен възможно най-далеч от лицето на кандидата.
  3. Шапки и други покривала за глава се допускат само когато са свързани с религиозни вярвания, и дори тогава не трябва да покриват части от лицето на кандидата.
  4. Не се приемат снимки със слънчеви очила или други атрибути, закриващи части от лицето, освен ако не са необходими по медицински причини (например превръзка на окото).
  5. Снимки, на които кандидатите носят традиционна маска или воал, затрудняващи тяхната идентификация, са неприемливи.
  6. Снимки на военни, летци или други лица, на които те са с шапки, са неприемливи.
  7. Снимки, на които кандидатите носят национални или племенни костюми, шапки и покривала на главата, които не са религиозни по своята същност, са неприемливи.
  8. Тъй като на всеки кандидати се издават индивидуален документ, от всеки кандидат се изисква отделна снимка. Не се приемат групови снимки.Въпроси свързани с медицинските прегледи .

  Въпрос : Дайте информация за лицензираните клиники за медицински прегледи по зелена карта.

  Отговор : Клиниките за Зелена Карта са
  Диагностично – консултативен център Д-р И. С. Грийнберг
  Частно здравеопазване.
  Филиал 1: София, Младост II
  бул. А. Малинов № 80 – карта,
  тел. 9744816, 9744933

  Филиал 2: София, БАН ІV км.
  ул. Акад. Г. Бончев, бл. 25, І етаж – карта,
  тел. 722315, 9792044

  Поликлиника Вита
  ул. „Драговица“ 9 (до гара Подуене)
  тел . 846 53 76

  Списък на медицински клиники и цени на прегледите

  What form is needed for the medical exam?

  Instruction for DS-2053

  Относно медисинските прегледи уеб страница

  Първо дадохме необходимите документи на рецепцията,а именно:
  1)Межднародните паспорти
  2)по 2 снимки за всеки
  3)Формулярите за мед.тест
  4)Имунизационни паспорти /или здравни картони/

  Необходими ваксини – тема по въпроса .
  Друга тема по същят повод .

  Въпрос : Моля, ако някой със сериозен медицински проблем е минал прегледите да разкаже. Съпругът ми има сърдечно заболяване, поради което е освободен от казарма, но заключението от комисията е ограничено годен в мирно време. Напълно трудоспособен е. Ще окаже ли това някакво влияние върху заключението на лекаря, защото той се притеснява .

  Отговор : Не, не влияе. Преди време имаше подобен на твоя въпрос от човек пенсиониран по болест и от дама с карцином.
  Не бяха имали проблеми на прегледите.

  Добавка от Znaiko : Отказване на виза по тази причина май касае само хора със заразни и трудно лечими/нелечими заболвания, като СПИН например.
  Това обаче е само мое мнение и не твърдя че е вярно.
  Копирано от тук .

  Въпрос : Какво става, ако нямам имунизационен картон с отбелязаните ваксини ?

  Отговор : Ако нямаш имунизационен паспорт не е страшно, определят ти ваксините според техен списък по ЕГН-то.
  Отговор даден от kicho.
  Тема по въпроса .

  Въпрос : На основата на какви заболявания биха могли да ми откажат виза ?

  Отговор : Списък , в който са изброени въпросните заболявания или нарушения на здравна основа, възоснова на които би могло да се получи отказ . Въпроси относно различните видове свидетелства .

  Въпрос : Имам ли нужда от полицейско свидетелство ?

  Отговор : Ако сте живяли извън БГ повече от 12 месеца и сте на възраст над 16 години, имате нужда от полицейско свидетелство от съответната страна .
  Тема по въпроса .

  Въпрос : Има ли страни, които не издават полицейски свидетелства?

  Отговор :
  “ Не правете постъпки за получаване на полицейски свидетелства за следните страни, тъй като такива свидетелства не могат да бъдат издадени :
  Афганистан, Азербайджан, Бангладеш, България, Гана, Екв. Гвинея, Иран, Ирак, Камбоджа, Колумбия, Казахстан, Либерия, Либия, Мексико, Молдова, Монголия, Непал, Никарагуа, САЩ, Саудитска Арабия, Северна Корея, Сиера Леоне, Сомалия, Судан, Тадджикистан, Турция, Туркменистан, Узбекистан, Хаити, Хондурас, Чад, Дубай = Обединени Арабски Емирства

  Въпрос : Какво трябва да е Свидетелството за Съдимост, което се вади от Съда?
  За страната или за чужбина?
  Моля някой който си е вадил и е минал да каже – Какво поискахте да е то? и колко ви струваше?

  Отговор : Казваш на служителката, че трябва да послужи пред консулството на САЩ и го вписваш в графата „да послужи пред…“ в молбата и това е. Успех!

  В СГС (Софийски градски съд) не искат да пишеш молба, а само те питат за какво ти е свидетелството и след като ти го издадат най-отдолу са написали: Да послужи пред САЩ.
  Иначе го издават на Български.

  Въпрос : Каква е минималната възраст за която издават свидетелство за съдимост – синът ми е на 16?

  Отговор : Свидетелство за съдимост има нужда всеки навършил 16 години.

  Въпрос : На кого е необходимо удостоверение за семейно положрние?

  Отговор : Удостоверение за семейно положение се изисква за всички над 18-години, т.е. за майката, таткото и децата над 18-години. Вади се по отделно за всеки’

  Въпрос : 1. Удостоверение за сем. положение
  2. Свидетелство за съдимост
  3. Банкова референция
  Тези документи за колко време ги издават(стават готови)и за какъв срок от време са валидни .
  За“1″ и „2“ какви документи да отидем, за да ни ги издадат.
  За „1“ може ли единият от сем. да подаде и получи и за двамата.
  Благодаря!

  Отговор : За 1. – в една Софийска община става за 3 дни, трябват: лична карта и молба, която се попълва на място + такса. Всеки един от семейството подава в своята община по адресна регистрация.
  За 2. – в СГС става за следващия ден. Трябват удостоверение за раждане, лична карта и такса. Валидно е за 6 месеца.
  За 3. -може би за всяка банка е различно, но е около 3 дни.

  Въпрос : Трябва гореизброените документи да бъдат преведени на английски ?

  Отговор :Не, не се изискват преводи, ако документите са на български или на английски.

  Въпрос: В документите пише, че се изисква военно свидетелство и в скоби пише, че за служилите в БГ Армия не се изисква. Аз обяче не съм служил, студент съм (в момента прекъснал) на 24г. За мен изисква ли се военно свидетелство?

  Отговор : В България няма военно свидетелство. В консулството не искат такова свиделство, а това също е написано във второто писмо. цитирам:
  9. ВОЕННО СВИДЕТЕЛСТВО (Ако се отнася за Вашия случай. Не се изисква от служилите в Българската армия да представят военно свидетелство)

  Ти служил ли си или не си служил в БА? И в двата варианта не ти трябва. Никъде не пише, че на неотслужили искат военно свидетелство. Аз съм служил и нищо не ме попитаха за БА.

  Въпрос : Ако съм завършила образованията си преди брака и на някои от дипломите фигурира моминското ми име, а на уведомителното писмо е фамилното име, което съм придобила след брака, необходимо ли е да вадя специален документ за идентичност на имената?

  Отговор : Фамилията ми в дипломата за средно образование и фамилията ми в другите документи (кръщелно, лична карта, паспорт и т.н.) се различават. В този случай се налага да си извадите удостоверение за идентичност, което да носите със себе си на интервюто.
  Това може да направите в общината (според адресната ви регистрация) в ЕСГРАОН.
  Удостоверението за идентичност се вади доста лесно и става за един ден. За всеки случай може да помолите служителя/ката да ви сложи печат на гърба на документа, той е валиден при превод (ако се наложи на някой да си превежда документа). За самото интервю не е нужно да му се прави превод.

  Отговор даден от kicho и копиран от тук .

  Въпрос : Това означава ли че жена, която е омъжена и си е сменила името при брака трябва да вади такова удостоверение?

  Отговор : Ако жената е титуляр ( тя е изтеглена от лотарията) да, трябва да си извади въпросното удостоверение.

  Въпрос : Ще имам ли проблем на интервюто, ако съм безработен?

  Отговор : Ако всичко останало ти е наред, това че в момента си без работа не би трябвало да се отрази на изхода на интервюто.
  С две думи казано на кратко – не мисля, че ще имаш проблем.

  Въпроси относно различните видове свидетелства .

  Въпрос : Имам ли нужда от полицейско свидетелство ?

  Отговор : Ако сте живяли извън БГ повече от 12 месеца и сте на възраст над 16 години, имате нужда от полицейско свидетелство от съответната страна .
  Тема по въпроса .

  Въпрос : Има ли страни, които не издават полицейски свидетелства?

  Отговор :
  “ Не правете постъпки за получаване на полицейски свидетелства за следните страни, тъй като такива свидетелства не могат да бъдат издадени :
  Афганистан, Азербайджан, Бангладеш, България, Гана, Екв. Гвинея, Иран, Ирак, Камбоджа, Колумбия, Казахстан, Либерия, Либия, Мексико, Молдова, Монголия, Непал, Никарагуа, САЩ, Саудитска Арабия, Северна Корея, Сиера Леоне, Сомалия, Судан, Тадджикистан, Турция, Туркменистан, Узбекистан, Хаити, Хондурас, Чад, Дубай = Обединени Арабски Емирства

  Въпрос : Какво трябва да е Свидетелството за Съдимост, което се вади от Съда?
  За страната или за чужбина?
  Моля някой който си е вадил и е минал да каже – Какво поискахте да е то? и колко ви струваше?

  Отговор : Казваш на служителката, че трябва да послужи пред консулството на САЩ и го вписваш в графата „да послужи пред…“ в молбата и това е. Успех!

  В СГС (Софийски градски съд) не искат да пишеш молба, а само те питат за какво ти е свидетелството и след като ти го издадат най-отдолу са написали: Да послужи пред САЩ.
  Иначе го издават на Български.

  Въпрос : Каква е минималната възраст за която издават свидетелство за съдимост – синът ми е на 16?

  Отговор : Свидетелство за съдимост има нужда всеки навършил 16 години.

  Въпрос : На кого е необходимо удостоверение за семейно положрние?

  Отговор : Удостоверение за семейно положение се изисква за всички над 18-години, т.е. за майката, таткото и децата над 18-години. Вади се по отделно за всеки’

  Въпрос : 1. Удостоверение за сем. положение
  2. Свидетелство за съдимост
  3. Банкова референция
  Тези документи за колко време ги издават(стават готови)и за какъв срок от време са валидни .
  За“1″ и „2“ какви документи да отидем, за да ни ги издадат.
  За „1“ може ли единият от сем. да подаде и получи и за двамата.
  Благодаря!

  Отговор : За 1. – в една Софийска община става за 3 дни, трябват: лична карта и молба, която се попълва на място + такса. Всеки един от семейството подава в своята община по адресна регистрация.
  За 2. – в СГС става за следващия ден. Трябват удостоверение за раждане, лична карта и такса. Валидно е за 6 месеца.
  За 3. -може би за всяка банка е различно, но е около 3 дни.

  Въпрос : Трябва гореизброените документи да бъдат преведени на английски ?

  Отговор :Не, не се изискват преводи, ако документите са на български или на английски.

  Въпрос: В документите пише, че се изисква военно свидетелство и в скоби пише, че за служилите в БГ Армия не се изисква. Аз обяче не съм служил, студент съм (в момента прекъснал) на 24г. За мен изисква ли се военно свидетелство?

  Отговор : В България няма военно свидетелство. В консулството не искат такова свиделство, а това също е написано във второто писмо. цитирам:
  9. ВОЕННО СВИДЕТЕЛСТВО (Ако се отнася за Вашия случай. Не се изисква от служилите в Българската армия да представят военно свидетелство)

  Ти служил ли си или не си служил в БА? И в двата варианта не ти трябва. Никъде не пише, че на неотслужили искат военно свидетелство. Аз съм служил и нищо не ме попитаха за БА.

  Въпрос : Ако съм завършила образованията си преди брака и на някои от дипломите фигурира моминското ми име, а на уведомителното писмо е фамилното име, което съм придобила след брака, необходимо ли е да вадя специален документ за идентичност на имената?

  Отговор : Фамилията ми в дипломата за средно образование и фамилията ми в другите документи (кръщелно, лична карта, паспорт и т.н.) се различават. В този случай се налага да си извадите удостоверение за идентичност, което да носите със себе си на интервюто.
  Това може да направите в общината (според адресната ви регистрация) в ЕСГРАОН.
  Удостоверението за идентичност се вади доста лесно и става за един ден. За всеки случай може да помолите служителя/ката да ви сложи печат на гърба на документа, той е валиден при превод (ако се наложи на някой да си превежда документа). За самото интервю не е нужно да му се прави превод.

  Отговор даден от kicho и копиран от тук .

  Въпрос : Това означава ли че жена, която е омъжена и си е сменила името при брака трябва да вади такова удостоверение?

  Отговор : Ако жената е титуляр ( тя е изтеглена от лотарията) да, трябва да си извади въпросното удостоверение.

  Въпрос : Ще имам ли проблем на интервюто, ако съм безработен?

  Отговор : Ако всичко останало ти е наред, това че в момента си без работа не би трябвало да се отрази на изхода на интервюто.
  С две думи казано на кратко – не мисля, че ще имаш проблем.

  Въпрос : Колко струва интервюто?

  Отговор : За момента 01/2013 цената на интервюто е $330 на човек, независимо от неговата възраст.
  Всеки член от семейството, явяващ се на интервю за виза трябва да плати тази сума.

  От 1ви февруари 2013 има нова такса от $165 (на човек), която е допълнителна към $ 330 и се плаща отделно USCIS Immigrant Fee
  Това ще се отнася за всички, които получат имигрантски визи на или след 1ви Фев 2013.След като влезете в USA вече зелената карта няма да се получава автоматично, а ще трябва да платите $165 (само от US банка може да стане), за да си получите картата. През това време можете да ползвате визата в паспорта си в рамките на 1 година, но в момента, в които изтече, то вие трябва да имате зелена карта (да сте платили и да е пристигнала). На този сайт като наближи датата ще има повече подробности.
  Обсъжда се тук уеб страница .

  Въпроси свързани с необходимата сума декларина на интервюто .

  Въпрос : Каква сума ще трябва да покажа на интервюто за да не ми откажат виза?

  Отговор : Има вероятност да ви попитат с каква сума заминавате, но не искат банкова референция. Въпрос : Какви точно трябва да са снимките за интервюто ?

  Отговор : Изисквания за снимките .

  Не е възможно да се каже предварително дали ще Ви бъде издадена виза. Консулски служител ще прегледа документите Ви и ще проведе интервюто за виза. Едва тогава ще се реши дали отговаряте на условията за виза по програмата DV.
  Не правете планове за напускане на страната, не продавайте имуществото си и не напускайте работа, преди да Ви бъде издадена виза. Обикновено имигрантската виза е валидна за шест месеца от датата на издаване. Трябва да влезете в Съединените щати преди изтичането на този период от шест месеца.
  В деня на интервюто е възможно да се наложи да чакате цяла сутрин или цял следобед в консулството, както и да се явите втори път, за да бъдат разрешени някои трудности, възникнали по време на събеседването. Обикновено визите не се издават в деня на интервюто.

  ЗАБЕЛЕЖКА: Ако преди явяването Ви на интервю сте сключили брак или сте се развели, или Ви се е родило дете, уведомете писмено консулството на адрес: ул. „Козяк“ 16, София 1407 или по факс на номер (02) 937-51-22.
  Консулският център в Кентъки е завършил обработката на Вашата регистрация за програмата ДВ. Ако се нуждаете от допълнителна информация относно кандидатстването Ви за виза, моля, свържете се с консулството на САЩ.

  Изискванията за снимките са публикувани на интернет адрес http://travel.state.gov/visa/immigrants/types 1320.html.

  Полицейско свидетелство
  Изисква се полицейско свидетелство от всеки кандидат за виза над 16-годишна възраст. Представената по-долу таблица показва колко полицейски свидетелства се изискват въз основа на постоянното местожителство. Лица с настоящо или предишно пребиваване в САЩ не трябва да представят полицейско свидетелство от мястото, където са живели в САЩ.
  Ако кандидатът… и… Тогава кандидатът трябва да извади полицейско свидетелство от…
  е живял в родната си страна на сегашния адрес повече от 6 месеца е на 16 или над 16 години Полицейските власти по местоживеене
  е живял повече от 6 месеца на друг адрес в страната си по това време е бил на 16 или над 16 години Полицейските власти по местоживеене
  е живял в друга страна повече от 12 месеца по това време е бил на 16 или над 16 години Полицейските власти по местоживеене

  Полицейското свидетелство трябва

  • Да обхваща целия период, когато кандидатът е живял в определен район и
  • Да заявява какво съдържат полицейските архиви за всеки кандидат,
  включително всички арести, причината за ареста и прекратяването на разследването.

  Забележка: В някои страни не е възможно да се получи полицейско свидетелство. За повече информация можете да се обърнете към консулството на САЩ или на интернет адрес:
  http://travel.state.gov/visa/frvi/reciprocity/reciprocity_3272.html

  В България не се издава полицейско свидетелство. Не предприемайте опити да получите полицейско свидетелство от България. Ако е необходимо да получите полицейско свидетелство от друга държава, имайте предвид, че понякога тази процедура отнема много месеци. Направете постъпки за набавяне на полицейско свидетелство незабавно и не изчаквайте до деня на интервюто. Не е възможно да се издаде виза, ако не представите полицейско свидетелство от съответната държава.

  ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
  Медицинският преглед за имигрантска виза може да се направи в едно от следните две здравни заведения:

  Поликлиника „Вита“
  Ул. „Драговица“ 9 (до гара Подуене)
  София 1505
  Тел. 960-49-50; 846-53-76

  Медицински център „Д-р И. С. Грийнберг“ Младост 3, 25-та поликлиника, ет. 1, корпус София 1712 Тел. 974-48-16, 974-49-33

  Поради честата промяна на цените на медицинските услуги можете да се обадите предварително на посочените по-горе телефони, за да проверите каква е цената на медицинския преглед към датата на кандидатстването Ви за виза. Таксите са около 39-42 долара за възрастни и около 15 долара за деца под 15-годишна възраст, като към тях се прибавят и сумите за ваксините (ако са необходими във Вашия случай). При забелязани нередности в някоя от посочените клиники можете да се обадите незабавно в отдел „Имигрантски визи“ на американското посолство в София. Необходимо е да носите за медицинския преглед паспорт и три цветни снимки с размери 5×5 см, на които образът е в анф

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.

популярно

новини

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close