Българинът, смаял САЩ: В България е по-трудно да се реализираш

0
3697

Стефан Стойков – 18-годишният българин, който стана сензация в Съединените щати каза за „Здравей, България“ по Нова ТВ, че би се върнал в България, даже е мислил по тоя въпрос.

Той бе приет в осемте най-престижни университета от Бръшляновата лига. Смята се, че от над 3 млн. деца, които завършват гимназия в Съединените щати, тази година, само 3 са приети в университетите от Бръшляновата лига.

„Харесва ми, че в България ще мога да виждам роднините си, но не и това, че в Българи е по-трудно да се реализираш, затова и родителите ми са дошли тук“, каза младежът.

„Всяко лято се връщам в България, за да се срещна с роднини. А когато имам възможност да гласувам, бих го сторил“, заяви Стефан.

„Когато дойдох в САЩ, бях на 8 години. Не знаех английски и затова не можех да общувам с другите деца. Поставих си за цел да науча езика“, спомня си Стефан, който е от Ямбол. Той все още не е избрал университета, в който ще се запише. Той е впечатлил преподавателите си с математическите си умения, но е печелил и олимпиади по история.

„Невероятно е това чувство. Те да искат да отидеш там, а не ти да се бориш да влезеш“, сподели 18-годишното момче.

Момчето е отишло в САЩ преди 10 години, след като родителите му спечелили зелена карта. Майката на момчето чисти по домовете, а баща му е шофьор, но не живее с тях.

 

Източник: vesti.bg

Напиши коментар

Loading Facebook Comments ...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − eight =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.