Българи ли са българите? Световни учени са се наели да докажат обратното

0
3653

Според проучвания прабългарските руни и едни от най-древните в света – тракийските, се припокриват 100%.

Българският ген е пряко свързан с коренното население на Балканите, живяло по нашите земи хилядолетия преди Христа, а във вените ни тече тракийска кръв, смятат учени. За да го потвърдят, 20 института, 5 лаборатории на БАН и изследователи от 8 държави започват мащабно проучване на връзката между траките и съвременните българи. Очакванията са сходствата в кръвта на двата народа да са до 40%. В подкрепа на това са и нови езиковедски проучвания, според които прабългарските руни и едни от най-древните в света – тракийските, се припокриват 100%. Първите научни публикации по темата трябва да излязат до края на годината.

Изследване на генетичната характеристика на населението на България, оповестено през 2015 г., опроверга по безспорен път официално приетата теза, че народът ни има тюркско-монголски произход и че корените му трябва да се търсят в Урал, Кавказ, Иран, Пакистан или степите на Мала Азия. Според получените данни българите са народ с категорична европейска генетична структура, а съдържанието на гени на тюркоезичнитe – т.нар. алтайо-монголи, е под 1,5%.

За подпомагане на предстоящото проучване на тракийската цивилизация има и дарение от 400 хил. лв. от бизнесмена Петър Манджуков.

Експертите, които работят, за да бъдат оборени досегашните исторически заблуди, смятат, че истината за произхода на българите ще промени световната история. Предстои работа върху серия от генетични изследвания на човешки останки от неолита и средновековието, както и проучване на тракийския език.

Най-древната писменост е тракийска

Все повече специалисти се обединяват около тезата, че траките са имали писменост. Според археолога Диана Гергова, един от най-изтъкнатите траколози и специалисти по тракийска археология, този народ е имал писмо.

По последни прочувания на изследователките Ренета Джунова и Мила Салахи, които превеждат древни руни, тракийската писменост е най-старата в света и е в основата на прабългарското писмо. Според тях нашият език е развитият през хилядолетията тракийски. Тракийските руни и прабългарските руни съвпадат 100%.

Братята Гайд

„Тракийската писменост е най-древната, тя не е фонетична“, категоричен е и Цветан Гайд.

Покойния траколог Стефан Гайд, разчел писмото на траките, смята, че те не просто са имали писменост, но тя предхожда египетската с две хилядолетия. Известният египтолог д-р Заки Хавас, който преди месеци гостува в София, дори намира връзка между тракийските руни и египетските йероглифи. „Древните траки и древните египтяни имат сходства и по отношение на начина на живот и в някои традиции, дори в писмеността“, заяви той. Братята Гайд – Стефан и Цветан, стигат много по-далеч в проучванията си, доказвайки, че Тракия е люлката на човешката цивилизация.

trud.bg

 

Напиши коментар

Loading Facebook Comments ...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × three =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.