Български знамена се вяха на Парада на нациите в Канада

0
4055

Националната BG група участва в празненствата на 150-ата годишнина от независимостта

Българска група развя националния трибагреник на празненствата по случай националния празник на Канада и 150-ата годишнина от подписването на първия закон за Британска Северна Америка през 1867 г. Честванията се проведоха на 1 юли в Торонто, където живее и най-голямата българска колония. В рамките на празника се проведе Парад на нациите с участието на над 20 държави и 1,500 индивидуални представители на различни национални и етнически групи в най-големия канадски град и столица на най-гъсто населената провинция Онтарио.

С пъстри национали носии участие в парада взеха десетки българи в организирана от Дими Драгиева представителна национална група. Шествието, инициатива на Съвета за фолклор и култура на Торонто, завърши с официална церемония на разположения в центъра на града площад „Янг-Дъндес“. Програмата продължи с изпълнение на химна на Канада, тържествени слова и церемониално разрязване на специална празнична торта.

Начало на последвалата културна програма даде Хорът за българско народно пеене „От извора“ с ръководител проф. Ирена Маркова. Свои изпълнения представиха също фолклорни трупи от Филипините, Португалия, Македония, Еквадор, Словакия, Чехия, Индонезия, Египет, Хаваи, Сърбия, Перу, Украйна и др.

Напиши коментар

Loading Facebook Comments ...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.