ДИВИЯТ Запад готви КОШМАРЕН капан за стария Запад! „ВЕЧНИТЕ“ приятели стават СМЪРТНИ врагове!

0
3152

Само преди няколко дни Конгресът на САЩ, с единодушие, непознато дори у нас по времето на Тодор Живков, гласува „Закон за противодействие на противниците на Америка, чрез санкции“. „За“ гласуваха 419 конгресмени и само трима бяха против.

Преди да встъпи в сила законопроектът трябва да бъде одобрен от Сената и подписан от президента. Никой обаче не се съмнява, че това ще стане. И то в най-скоро време.

Всъщност, целта на този закон е да наложи нови и много по-мащабни, отколкото през 2014 г. антируски санкции. Като при това още със заглавието на закона, Русия е обявена за враг на САЩ.

Но интересното в законопроекта не е, че Русия е вкарана в графата на враговете. Щатите смятат РФ за враг откакто съществуват. Интересното е, че янките, по всичко изглежда, смятат за врагове и своите стари съюзници от Западна Европа.

Някои може и да се учудят, но новите щатски санкции са насочени най-вече против изграждането на тръбопровода „Северен поток 2“. А както знаем, той е в основата на енергийната стабилност на Стара Европа.

Защо е така? Ами много просто. Сега държавите от Запада купуват 1000 кубометра руски газ за 200 долара, че и по-малко. И това е изключително изгодно за тях. Ако обаче северните руски газопроводи спрат да функционират, както предвиждат новите санкции на янките, тогава Запада ще бъде принуден да купува американски втечнен газ за 500 долара на 1000 кубични метра. Никоя държава от Запада, разбира се не е съгласна на подобно нещо. Янките могат да налагат санкции на Русия колкото си искат. И тези санкции винаги ще бъдат подкрепяни от ЕС.

Но…само при едно условие. Тези санкции да не бъркат в джоба на страните от така наречената „Стара“ Европа.И тук се сблъскваме с характерния за западния капитализъм парадокс.

Когато България искаше да сключи изключително изгодните за себе си договори с Руската федерация за строителството на Южен поток, Бургас – Александруполис и АЕЦ“Белене“, което щеше да направи нашата страна енергиен разпределител за цяла Европа…Тогава ЕС-овците, по заповед на янките и заради своята изгода, измисляха какви ли не правила и „енергопакети“, само за да не ни позволят да се възползваме от щедро предоставената ни руска помощ.

Защото САЩ и Запада напълно пренебрегват нашия интерес. И се опитват всячески да унищожат икономиката и народа ни. Но, когато стане дума за техния интерес, тогава изведнъж настава вой и писък. Тогава Германия и ЕК започват да питат защо Щатите налагат едностранни санкции, без да се допитат до своите съюзници от ЕС. Започват да пищят, че сътрудничеството между Запада и Русия трябвало да се определя от самите държави, а не от трети страни, които да се опитват да налагат политическите си решения на суверенните държави от „Стара“ Европа.

Смешен плач, както би казал Христо Ботев. За какво плачете, господа капиталисти? Нали само преди година вие ни убеждавахте, че сътрудничеството с Русия щяло да разруши нашата енергийна независимост. Че не било изгодно за нас и тям подобни глупотевини и щуротии. Е, ние сега сме енергийно „независими“. Но природният газ и токът са толкова скъпи, че не се пипат. А в бюджета на държавата няма пари за осигуряване на най-елементарните дейности. И затова правителството е принудено да тегли заем след заем, за да не загине държавата.

Защо и вие не опитате малко от нашата енергийна „независимост“? Защо не купувате природния газ по 500 вместо по 200 долара? Нали сте много богати? И поддържате антируските санкции? И сами налагате на Русия санкции?  Не искате да купувате толкова скъпо, нали?

Не искате, защото не се интересувате особено от фалшивите си приятели и измислените си врагове като Русия. Те са приятели или врагове само, докато имате изгода от това.

Не искате, защото вашите душички се крият в дебелите ви портфейли! Защото нямате никакви каузи. И се интересувате само от парите в брой.

Защото както преди 100 – 200 години сте грабили света, така и сега искате да го грабите. Защото в 21 век вие установихте в Европа зловещ неоколониализъм, който изсмуква жизнените сили на народите. И ги превръща в роби.

Ето това сте вие – жалки човечета, вързани за своите кесии. Смешни човечета, чиято единствена радост е да броят пари и да ги гледат влюбено. Защото вие не сте способни дори на нормална човешка обич. И единствената ви страст са парите.

Но не забравяйте, че както Библията предрича – тази страст ще ви изпепели.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

Напиши коментар

Loading Facebook Comments ...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + 15 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.