Вижте жилищата-ковчези на Хонконг

0
19747
С близо 7.5 милиона души население и почти никаква земя, какво остава за по-нататъшно развитие, Хонконг се превърна в най-скъпия жилищен пазар на планетата, създавайки ужасен страничен ефект, наречен „жилище-ковчег“.
Около 200 000 души могат да нарекат така домовете си, посочва deMilked. ООН описва тези малки апартаменти с площ от около 1.5 до 12 квадратни метра като „обида към човешкото достойнство“. Фотографът на National Geographic Бени Лам пък решава да илюстрира това изявление с поредицата си Trapped.
„Този ден се върнах вкъщи и плаках“, казва Бени, докато обяснява условията на живот в тези апартаменти, които обикновено се губят в приветствения неонов блясък на Хонконг. „Може би се чудите защо трябва да се загрижим за тези хора, които не са част от нашия живот“, пише той на страницата си във Facebook. „Те обаче са точно хората, които идват в живота ви всеки ден: те ви служат като сервитьори в ресторантите, те са охранители в търговските центрове… или чистят улиците, през които минавате.
Единствената разлика между нас и тях са домовете им. Това е въпрос на човешко достойнство“, допълва фотографът. „От готвенето до съня, всички дейности се извършват в тези малки пространства“, обяснява Лам. И за да ни накара по-лесно да си го представим, Бени използва за пример 63-годишния Уонг Тат Минг. Заради болест мъжът вече не може да управлява такси, така че в момента трябва да живее в жилище от 1.6 квадратни метра. За него той плаща около 307 щатски долара месечно, които получава от държавни помощи.

Напиши коментар

Loading Facebook Comments ...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.