Има много факти за интернет, но днес ще ви покажем някои от най-интересните. Историята на интернет датира от 50-те години с развитието на компютрите.

Въпреки това, годишнината на World Wide Web – съвременния интернет, започва с британския учен Тим Бърнърс-Лий. Създаването на този нов интернет промени драстично света, революционизира медиите, запознанствата, развлеченията и т.н.

И все пак за интернет има много изненадващи факти. Вижте някои от тях:

Първият в света уебсайт все още съществува.

През март 1989 г. се ражда първият уебсайт. Вярвайте или не, той все още съществува и изглежда точно както когато е създаден.

Най-скъпата ключова дума в Google AdWords.

Цените на Google Adword винаги се променят, но през 2016 г. най-скъпата ключова дума в Google AdWords е best mesothelioma lawyer на стойност 935 долара. Всъщност, много адвокатски ключови думи са доста скъпи като цяло.

Около 247 милиарда електронни писма се изпращат всеки ден.

Обаче около 90% от тях са SPAM и вируси. Така че, бъдете внимателни какви имейли отваряте.

Първият туит е публикуван на 21 март 2006 г. от Джак Дорси

Кой би предположил, че Twitter ще се взриви на световната сцена и ще разтърси медиите? Е, първият пост в Twitter е на 21 март 2006 г. от Джак Дорси.

Той пише: Just setting up my twttr.

Песента на Wiz Khalifa – See You Again, е най-гледаният видеоклип на всички времена.

С над 2.9 милиарда показвания, See You Again надмина Psy и Gungnam Style, за да станете най-гледания видеоклип в YouTube някога!

Песента е поръчана за саундтрака на Furious 7 и е почит към Пол Уокър (Брайън О’Конър във филмите), който почина при автомобилна катастрофа през 2013.

Изобретателят на мрежата е награден от кралица Елизабет Втора.

Смятан за „бащата на мрежата“, Тим Бърнсър-Лий помогна да се създаде система за по-добро навигиране в интернет. През 2003 г. е награден от кралица Елизабет Втора за работата си.

300 часа видеоклипове се качват в YouTube всяка минута.

Всички знаем, че YouTube е масивен онлайн медиен сайт, който помага да се създаде нов тип знаменитост, като PewDiePie. Но може би не знаехте, че 300 часа видео са качват тук всяка минута.

Терминът „сърфиране в интернет“ е създаден през 1992 г.

Преди години никой не знае какво е интернет или какво може да направи. Така че писателят Жан Поли пише статия за това и измисля термина „сърфиране в интернет“.

Онлайн запознанствата генерират приблизително 2.2 милиарда долара всяка година.

Намирането на перфектен партньор е важно за всеки, което го прави голям бизнес. През 2014 г. се смята, че онлайн бизнесът за запознанства е на стойност 2.2 милиарда долара на година, но вероятно ще струва много повече сега.

10% от извършителите на сексуални престъпления използват онлайн запознанства.

С популярността на онлайн запознанствата дойдоха опасностите, които се крият във всеки ъгъл. Смята се, че 10% от извършителите на сексуални престъпления използват онлайн запознанства, за да привлекат своите жертви.

Един милион бебета са родени от хора, които са се срещнали в Match.com.

Match.com твърди, че повече от един милион бебета са родени от хора, които са се срещнали с използването на техния сайт.

Китай има лагери за лекуване на зависимост от интернет.

С 632 милиона потребители на интернет в Китай мнозина смятат, че 23 милиона от тях са пристрастени към него. Така че, в опит да ограничи пристрастяването, Китай създаде лагери за лечение.

Смята се, че всеки, който прекарва шест часа или повече на ден в интернет, е пристрастен към него.

Интернет трафикът е предимно от ботове и злонамерен софтуер, а не от хора.

Докато може да се предположи, че интернет трафикът е най-вече от хората, които отиват от уеб сайт към уеб сайт, това не е така. Всъщност, по-голямата част от него са ботове, проектирани от инженерите да извършват автоматизирани задачи. За съжаление, много от тях са доста злонамерени.

На ден се публикуват 500 милиона туита.

С течение на годините, Twitter се превърна във феномен с милиони потребители, които разпространяват всякакви неща – от новини, мнения и дори това, което ядат. Смята се, че 500 милиона туита се публикуват всеки ден по целия свят.

Използваме само малка част от интернет.

Повечето от това, което хората търсят, се намира в Surface Web – част от интернет, лесно достъпна от търсачките. Това е скука, в сравнение с останалата част от мрежата. Всичко, което не е достъпно от Google, се нарича Deep Web, което е много по-голям раздел.

Разполага с поверителна информация, като медицински записи и неща, които не могат да бъдат търсени. След това има Dark Web, който е технически в Deep Web. Можете да осъществите достъп до Dark Web само чрез уеб браузър, наречен Tor. Тъмната мрежа не е за слаби сърца.

30 000 сайтове се хакват всеки ден.

Използвайки сложни софтуерни програми, киберпрестъпниците търсят мрежата за слабо защитени уеб сайтове, в които лесно могат да проникнат. Смята се, че всеки ден се хакват 30 000 уебсайта.

7 милиона сайтове на GeoCities бяха закрити през 2009 г.

В ранните дни на интернет GeoCities беше едно от първите места, където хората можеха да създадат своето място в интернет. През 2009 г. обаче Yahoo! реши да закрие цялата система, което доведе до пълното премахване на 7 милиона уебсайта.

98% от населението на Норвегия има интернет.

Докато в САЩ 88% от населението имат интернет, в Норвегия те са 98%.

Източник: profit.bg

Напиши коментар

Loading Facebook Comments ...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.