Вижте видео на спиращи дъха природни пезайжи, гледки към исторически забележителности, малки градове и селца, спокойствие, романтика

Спиращи дъха природни пезайжи, гледки към исторически забележителности, малки градове и селца, спокойствие, романтика… Това са само част от преживяванията, които може да предложи пътуването с влак. Вижте някои от най-вълнуващите пътешествия с влак по света:

Glacier Express от Цермат до Сейнт Морис, Швейцария. Този влак ще ви позволи да се полюбувате на красотата на Швейцарските Алпи. Пътуването разкрива секващи дъха гледки на покрити със сняг върхове, буйни и кристално чисти планински потоци, стръмни скални клисури, зелени поляни и гори. Влакът преминава през 91 тунела и прекосява 291 моста. Пътуването по маршрута продължава 7 часа.

 

Hiram Bingham Orient-Express от Куско до Мачу Пикчу. Пътуването с луксозния влак продължава също около 7 часа и свързва две от най-популярните дестинации в света – Куско и Мачу Пикчу. По време на пътуването се разкриват прекрасни гледки на селскостопански тераси от ерата на инките и зелени девствени полета. Влакът преминава и през колоритния изгубен град Агуас Калиентес.

 

El ChePe от Чиуауа до Лос Мочис, Мексико.  Влакът свързва планинските райони на Мексико с тихоокеанското крайбрежие.  По време на пътуването ще се насладите на невероятни гледки на каньони, водопади, пустинни равнини и величествени пейзажи. Пътуването е с продължителност 13 часа.

 

Maharajas Express, Индия. Влакът бе пуснат в движение през 2010 и е един от най-луксозните в света. Туристите могат да разгледат някои от най-популярните дестинации в Индия, като Делхи, Мумбай, Агра, Джайпур, Удайпур и др. Има различни варианти за маршрути с продължителност от 3 до 7 дни. През нощта туристите пътуват с влака, а през деня разглеждат забележителностите.

 

Semmering Railway от Глогниц до Мюрцушлаг, Австрия. Тук интерес представлява по-скоро самата линия, която е истинско произведение на градското инженерство.  Тя е завършена през 1854, когато не е имало динамит и пробивни машини за тунели. Влакът минава по 16 виадукта и 14 тунела, изкопани и  вдигнати на ръка. Пътуването е с продължителност около час.

 

Darjeeling Himalayan Railway от Силигури до Дарджилинг, Индия. Влакът, популярен още като „Влакът играчка“, предлага романтично пътуване из Хималаите на височина от около 2 200 м.  Често можем да го видим в продукциите на Боливуд.

 

Douro Line, Португалия. Влакът разкрива уникалната красота на природата в долината на португалската река Доуро. Разкрива величествени гледки на терасовидни насаждения на лозя през есента и цъфнали бадеми през пролетта.

 

The Ghan от Аделаида до Даруин. Легендарният австралийски влак е може би най-добрият избор да се насладите на красотата на природата в Австралия. Пътуването започва от северния към южния край на континента и продължава 3 дни.

 

The Danube Express („Дунав Експрес“) от Будапеща до Истанбул. Този „хотел на колела“ е единственият международен частен влак в Европа със самостоятелни санитарни отделения и климатик. Туристите могат да избират измежду различни маршрути. Единият от тях – Transylvanian East, минава през България и Румъния, а вторият – през Полша.

 

The Pride of Africa, Африка. Луксозният влак дава възможност на пътниците да се насладят на красотата на различни дестинации в Африка – ЮАР, Намибия, Танзания, Египет и др. Разполага и с открит вагон, който позволява максимална близост с дивата природа.

Източник: economy.bg

Напиши коментар

Loading Facebook Comments ...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − 15 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.