5 уреда, които харчат ток дори и изключени

0
3837

Сигурно сте чували, че много от електрическите уреди продължават да хабят енергия дори когато сме натиснали копчето за изключване. От Bright Side посочват кои от тях са най-опасни в това отношение.

Зарядно без телефон – около 1.2 вата на ден
Зарядно, оставено в контакта, продължава да използва енергия дори когато няма устройство, свързано с него. Енергията обаче е минимална, така че няма да се отрази твърде много на джоба ви.

Цифров тв тунер – около 22 вата на ден ТВ тунерите продължават да работят, след като сте ги изключили Повечето хора дори не си правят труда да включат тунерите си на стендбай режим, като смятат, че изключването на телевизора е достатъчно. Това увеличава разходите пет пъти.

Телевизор – около 24 вата на ден Знаете ли, че след натискането на бутона за изключване телевизорът се озовава в стендбай режим, а не се изключва.

Персонални компютри и лаптопи – около 96 вата на ден Дори изключени, персоналните компютри и лаптопите продължават да работят. Хората, които оставят машините си в стендбай режим, умножават сумата по 1.5.

Устройства с таймер – около 108 вата на ден Толкова незабележима подробност като работещ таймер може да ви подскаже, че устройството все още е включено. Проучванията сочат, че ако просто се сещате да изключвате тези уреди от контакта, ще си спестите сериозна сума от годишната си сметка за ток. Така че определено ще ви бъде полезно да си създадете този навик.

 

Напиши коментар

Loading Facebook Comments ...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − thirteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.