Подправката карамфил е средство за лечение, без което не можем

Карамфилът отдавна не представлява само подправка, с която се приготвят кулинарни изкушения.

От години насам е известно, че той се използва като природно средство, което цери от зъбобол до животозастрашаващи болести като рак. Зрънцата му притежават характерен вкус.

Доказано е, че карамфилът играе основна роля за поддържане на здраво тяло, което е защитено от появата на редица болестни състояния. Действието на подправката се дължи на нейните качества.

Тя оказва силно антисептично, противогъбично, антибактериално и противовъзпалително въздействие. Зрънцата с малък размер са източници на необятна целебна мощ.

Рецепти с карамфил дори за най-неочакваните болести

Спира зъбобол: за да облекчите нетърпимите болки, които са причинени от появата на зъбобол, най-добре да опитате с карамфил или съответно с карамфилово масло.

И двата варианта са удачни. Ще бъде намалено подуването в зоната около възпаленото място, следствие на което болката ще отшуми.

Вече споменахме, че карамфилът действа като антисептик. Благодарение на това си качество той преборва успешно инфекциите и предотвратява разпространението им.

Ето и самата рецепта: малко количество карамфилово масло нанесете върху памучен тампон и с него започнете да натривате болния зъб. Освен него обаче трябва да третирате и венците в близост.

При лош дъх в устата: той създава огромен дискомфорт затова е редно да се вземат мерки. С карамфил този проблем ще остане в миналото. Той ще унищожи бактериите, които са преки отговорници за появата на лош дъх в устат

За да се избавите от неприятностите, просто сдъвчете няколко на брой парчета карамфил. Само след броени минути от неприятната миризма няма да има и следа.

При високо кръвно: подправката противодейства на високото кръвно налягане. За да ви бъде от максимална полза, следва да направите една доста лесна и бърза рецепта.

40 зрънца карамфил поставете да се варят във вода (4 чаши като количество). Продължете топлинната обработка до намаляване на течността наполовина.

От лечебната течност приемайте по 3 лъжици дневно. Лечението на този принцип продължава до пълното изчерпване на приготвената доза.

При рак: както споменахме още от самото начало с карамфил се постигат завидни резултати при лечение на коварната болест рак.

В оригиналната рецептата са включени още две вълшебни подправки – пелин и орехова тинктура. Лекарството е известно още под името тройчатка. Този уникален по своето действие лек е удивителен, тъй като цери рак.

Реално той унищожава раковите клетки, елиминира паразитите и не на последно място служи за пречистване на организма. Подобрението ще бъде факт след съвсем скоро. Доказано е!

zdrave

Напиши коментар

Loading Facebook Comments ...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + twenty =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.