Общият брой на легалните и нелегалните имигранти в САЩ е достигнал рекордните 43,7 млн. души през юли 2016 година.
Това съобщиха експерти от вашингтонския Център за изследване на имиграцията. Както отбелязва в доклада си неправителствената организация, от 2000 г. насам броят на постоянно пребиваващите в Съединените щати хора, родени в чужбина, се е увеличил с 12,6 милиона души, предаде БГНЕС. „Делът на имигрантите спрямо общото население на страната е достигнал 13,5%, което представлява най-високият процент за последните 106 години“, подчертават социолозите, като допълват, че според данните всеки осми гражданин на САЩ е имигрант първо поколение.
Освен това през последните 6 години (от 2010 г. насам) Индия, Китай, Доминиканската република, Салвадор и Куба са петте основни страни, чиито граждани се преместват в САЩ. „Огромният брой на вече находящите в страната имигранти, допълващ се с повече от милион новодошли всяка година, оказва силно влияние върху американското общество, неговата работна ръка, училища, инфраструктура, болници и околната среда.
Страната трябва да се проведе сериозна дискусия, дали е целесъобразно да се увеличи допълнително нивото на имиграцията“, заяви един от ръководителите на центъра Стивън Камарота. Той разкри още, че спрямо прогнозите, през 2023 година общият дял на преселниците в американското общество ще нарасне до 14,8%, което ще бъде най-високият показател в цялата история на държавата. До края на 2026 година той ще се увеличи с още 4%.
В доклада на организацията не се прави разлика между законна и незаконна имиграция. Според други проучвания обаче, 12 млн. са само нелегални имигранти.

Напиши коментар

Loading Facebook Comments ...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − 13 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.