Етеричните масла представляват натурални, терапевтични продукти със страхотен аромат. Можете да ги използвате в дома си по доста различни начини, например: за създаване на отпускащи, балансирани и приятни пространства за увеличаване на креативността и щастието за хигиенизиране и почистване на стаите
1. Ароматен дифузер
Най-лесният и най-разпространен метод за употребата на етерични масла е прилагането им в електрическите ароматизатори у дома. Те се предлагат в различни размери, дизайн и цени. Някои от тях работят на принципа на затопляне на течността, а други създават ултразвукови вибрации. По този начин се получава нещо като лека мъгла около устройството. Ако оставяте вратите на стаите отворени, един такъв ароматизатор ще бъде достатъчен за цялата къща.
Ще имате нужда от едва 4 до 5 капки от желаното етерично масло и малко вода. След това включете дифузера. Би трябвало да има опция за автоматично включване и изключване.
2 . Инстантен спрей
Това е един лесен и евтин начин незабавно да разпръснете етеричните масла из стаята. За целта използвайте стар пулверизатор, с който да разпръснете етеричните масла и съвсем малко вода. Единственото, което е необходимо да направите, е да разклатите леко бутилката и да напръскате в зоните, които желаете. Така ще създадете чудесно допълнение към останалите дълготрайни аромати и ще можете да усилите силата им, когато имате гости или при специални моменти.
3. Дифузерни пръчки от ратан или бамбук
Едни от най-разпространените домашни ароматизатори са тези с ратанови или бамбукови пръчки. Те не само разпространяват нежно и бавно аромата, но и сами по се бе си представляват привлекателни и елегантни декоративни елементи за интериора в дома. Положителната страна тук е, че не се изисква електричество. Освен това можете и сами да подменяте пръчките, щом решите, че са за смяна. Препоръчваме ви да избягвате готовите аромати, които пристигат в комплект с тях. Не винаги е известно какво се крие в състава им. Избирайте етерични масла, разредени с други масла, като например бадемово.
4. Етерични масла върху възглавниците
Имате ли проблеми със заспиването нощем? Или пък може би се събуждате посред нощ? Етеричните масла притежават терапевтични свойства. Те са много подходящи при лечението на някои леки заболявания, като безсъние например. В този случаи ви препоръчваме да се ориентирате към етерични масла като лавандула, портокал, лайка или жасмин. Можете да добавите няколко капки от етеричното масло върху някоя дреха, точно преди да си легнете. След това поставете дрехата до възглавницата си. По този начин цяла нощ ще вдишвате от етеричните масла. Тази лесна терапия може да ви накара да се откажете от останалите не толкова естествени решения. Тя ще направи съня ви много по-пълноценен.
5. Ароматни крушки
Този трик за разпръсване на аромат в стаята е лесен, евтин и изненадващ. За изпълнението му следва да се накапят няколко капки от етеричното масло върху електрическа крушка, докато тя е изключена. По този начин, след като я включите, с нагряването си ще разпръсне аромата из цялото помещение. Това е отличен метод за малки стаи, тъй като успява отлично да ароматизира, без да натрапва аромата. Въпреки това е много лесен за изпълнение, дори да не се намирате вкъщи.
6 . Препарат за почистване на дома с аромат
Друг начин за разпръскване на аромат вкъщи е като добавите малки количества от него в почистващите препарати. Те трябва да бъдат предназначени за почистване на под и различни повърхности. Можете да използвате етерични масла с почистващи и антисептични свойства. В това число лимон, мента и лавандула. По този начин ще увеличите усещането за чист, свеж дом. Също така ще се преборите с всички видове бактерии.
7. Омекотител за дрехи
Последният съвет в тази статия ще ви помогне да запазите аромата с вас за цял ден. Имаме предвид дори извън дома. За да го направите, ще трябва да добавите няколко капки от етеричното масло в омекотителя за дрехи по време на прането. Съществуват определени етерични масла за тази цел. В това число цитрусови, като портокали, грейпфрут или мандарини; или цветя, като роза, лавандула и жасмин. По този начин всички ваши дрехи и тъкани ще миришат страхотно за дълго!

Напиши коментар

Loading Facebook Comments ...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.