Но за какво жените никога не трябва да се извиняват пред другите?

1. Външен вид
Как изглежда една жена е само нейна работа. Тя не трябва да иска прошка, ако не си е направила грим или маникюр. Напоследък се счита за модерен да се правят много козметични процедури: изкуствени мигли, изграждане на нокти, ботокс в устните и какво ли още не. Тези, които отказват такива действия, се считат за немодни и остарели. Те често чуват неодобрителни възгледи за себе си и когато получат упорити съвети, те трябва да се оправдават. Не, не правете това!

2. Безделие
Връщайки се от работа, жената веднага се изправя при печката. Оказва се, че след края на работния ден не им се полага почивка, а втора работна смяна. А ако не можете да приготвите вечеря, то като нищо ще чуете няколко упрека от съпруга си или родителите. Жените, като всички хора, се нуждаят от почивка. Ето защо, ако сте уморени, не се колебайте да си легнете няколко часа, преди да свършите домакинска работа. А защо пък този път това да не го направи мъжът ви?

3. Деца
Децата са много честа тема на обсъждане. Всеки иска да знае колко отрочета имате или планирате да имате, как се казват и как ги наричате на галено, както и по какъв начин мислите да ги възпитавате и какви ценности им внушавате. Ако сами не искате да споделяте такава информация, тогава не трябва да се извинявате за това. Заинтересованите трябва да разберат, че нямат право да задават такива въпроси. Все пак това е лична работа на всяка една жена.

4. Диета
На семейни почивки винаги има много роднини, а броят на вкусни ястия е още по-голям. Една жена на диета се опитва да не обиди домакините и постоянно се извинява за отказа си да опита някои ястия. Всъщност няма за какво да се извиняваме. Всеки има право да яде това, което иска. 

5. Хоби и страсти
Всеки има право да прекарва свободното си време както желае. Често можете да чуете, че жените трябва да се включат в модни начинания, да си напишат домашното, да четат списания и да се грижат за фигурата си. Ако нежният пол харесва риболов, конна езда и алпинизъм, това излиза извън нормите но трябва ли да се измъчвате заради остарели стереотипи и разбирания или пък да се извинявате за това? Не, разбира се.

Напиши коментар

Loading Facebook Comments ...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.